Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N S / 27.2.2019. 14:17:41

Neven S. Postovani, imam manje popravke fasade na obiteljskoj kuci u primorju. Kako imam vasu zavrsnu boju fasade i uspio sam kod vas nabaviti odredjenu kolicinu za te poravke, imam pitanje, postupak nanosenja odnosno pripremu ostecenog zida odnosno,stupova Balkona gdje je otpalo dio zavrsnog sloja s kakvim materijalom to obnoviti prije nanosenja zavrsnog sloja i kojim premazom prije impregnacije je premazati da nebih ponovno otpalo.

ODGOVOR

Ukoliko je riječ samo o oštećenjima završnog sloja, prije krpanja potrebno je podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Nanošenje novog sloja završne žbuke neće biti trajno riješenje ukoliko nije uklonjen uzroka nastanka postojećeg oštećenja.

J N / 27.2.2019. 8:34:21

Poštovani, gradim garažu od 130m2. Ideja mi je pofarbati pod protukliznom dekorativnim bojom, a koje bi ujedno služilo kao i zaštita betona od habanja i soli. Što biste mi Vi preporučili iz svog asortimana?

ODGOVOR

Samoboka d.d. u mogućnosti je ponuditi boje za površinsku zaštitu betona – akrilatnu boju AKROTON i epoksdinu boju TERAPOKS. Protukliznost površina ovisi o podlozi i nije je moguće osigurati samim premazima. Za razliku od boja, industrijski epoksidni podovi, koje nemamo u svom program, uključuju premaze na bazi epoksidnih smola i kvarcnog agregata, te mogu biti protuklizni.

M V / 26.2.2019. 8:20:43

Lijep pozdrav, molio bih Vas savjet za premaz za betonski kalup koji smo radili za uljevanje POLIURETANA u njega. Naime, nakon što smo dobili betonske polovice, potrebno nam je da sitne poroznosti u betonu zagladimo ručno i naknadno da premažemo površine nekim premazom npr. u boji kako bi te površine bile što glađe da kada vadimo model (glava od poliuretana) što lakše se izvadi iz kalupa. Stoga, bih vas molio da nam predložite neki Vaš proizvod, ako ste u mogućnosti, koji bi nam bio adekvatan prema svemu navedenom. Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.

ODGOVOR

U proizvodnom programu nemamo premaze tražene namjene. Eventualno bi preporučili BETOSIL uz obveznu izvedbu proba.

Z K / 25.2.2019. 20:08:48

Na stiropor fasadi na dva mjesta pojavile su se pukotine okomito i vodoravno duzine 20 cm. Stiropor je premazan silikatom. Kako te pukotine najbezbolnije sanirati S postovanjem Zoran Krncevic

ODGOVOR

Način sanacije pukotina na izvedenih fasadnim sustavima ovisi o uzroku njihovog nastanka. U vašem upitu nema dovoljno informacija potrebnih za prijedlog sanacije.

N R / 25.2.2019. 11:43:57

Postovani, zivim na sestom katu zgrade kojoj prokisnjava krov vec godinama.U svakoj sobi u stanu mi curi voda,negdje samo kad je toplo,a negdje non stop.Molim vas ,da li mogu uraditi hidroizolaciju unutrasnjosti stana?Sta mi je potrebno za to,posto na plafonu u dnevnom boravku imam rupu na plafonu kroz koju mogu cijela 4 prsta provuci. Unaprijed zahvalna,

ODGOVOR

Izvedba hidroizolacije na podgledu stropa neće ukloniti postojeće probleme niti spriječiti daljnje oštećivanje. Potrebna je hitna sanacija ravnog krova te naknadno sanacija oštećenih površina.

d l / 24.2.2019. 13:53:59

Nakon ovog olujnog nevremena crijep sa krova mi je oštetio silikonsku fasadu na nekoliko mjesta. Silikat je probijen u promjeru dva tri centimetra te se nadzire mrežica.Kako popuniti rupice nastale oštećenjem završnog sloja fasade,čime spriječite prodor vlage u fasadu?

ODGOVOR

Popravke postojećeg fasadnog sustava potrebno je izvesti sukladno oštećenju. Ukoliko je oštećena samo završna žbuka popravak možete izvesti nanošenjem sloja istovrsne žbuke. Ukoliko je došlo i do oštećenja armirajućeg sloja potrebno je izvesti novi armirajući sloj. U svakom slučaju svi mjestimični popravci ostat će vidljivi kao „zakrpe“.

A M / 21.2.2019. 14:01:29

Postovani, kako u zgradi efikasno zvucno izolirati zid prema susjednom stanu? Zgrada je starije gradnje. Hvala

ODGOVOR

Preporučamo obratiti se proizvođačima proizvoda za suhu gradnju!

C O / 20.2.2019. 13:48:06

Postovani, zanima me da li se moze i ako moze kako prefarbati(obojiti) sep na unutarnjim zidovima...kako i s cime je najbolje.. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Mineralnu dekorativnu žbuku SEP u unutarnjim prostorima možete obojiti klasičnom unutarnjom bojom TERAPOL ili nekom od drugih unutarnjih boja iz naše ponude.

Z S / 19.2.2019. 11:01:11

Poštovani, može li se, i kojim vašim proizvodom, nivelirati vanjska betonska površina preko koje će ići automobil? Hvala pozz

ODGOVOR

Ovisno o potrebnim debljinama sloja možete koristiti naše proizvode tipa REPARATRUNI MORT G, REPARATURNI MORT R4 250.

A B / 18.2.2019. 12:15:27

Dobar dan, Treban nakon 8 godina ponovno ofarbati izoliranu prizemnicu dimenzija 18x7m.Koji matrijal mi je potreban.Vikendica je u Dalmaciji

ODGOVOR

Preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V.