Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M / 25.3.2019. 9:39:37

U selu Rausovac Hr.Kostajnica postoji rezervoar Fi 6,54X4metra visine izgrađen 1969god.Propušta pitku vodu na koji način možemo zakrpati te urediti cijeli rezervoar? Hvala na .savijetu koliko bi koštalo?

ODGOVOR

Prije same sanacije potrebno je utvrditi razloge propuštanja betonske stjenke. Ukoliko je riječ o samoj propusnosti betona potrebno je unutarnju stijenku obraditi HIDROPROTEKTOM prema tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici. Ukoliko postoje ostala oštećenja kao pukotine, otvaranje spojeva, nastavaka kod betoniranja, iste je ovisno u uzroku, potrebno prethodno temeljito sanirati. Prijedlog snacije nije moguće sati na temelju dostupnih informacija.

E V / 24.3.2019. 18:30:08

Poštovani, Mogu li i kojom kamenom vunom izolirati strop u stanu iznad kojeg se nalazi drugi stan koji se povremeno grije. Sve radove mogu napraviti samo u svom stanu. Zanima me može li se izolacija riješiti na način da se ne radi spušteni strop gips pločama ili na sličan način, već da se direktno na vunu nanese malter ilinešto što se kasnije može bojati.

ODGOVOR

Izolaciju stropa možete izvesti uobičajenim toplinskim sustavima tipa TERMOZOL STANDARD!

D V / 24.3.2019. 9:33:31

Poštovani, na otprilike 15-20cm ispod deke (prizemnica bez korva )imam u cigli horizontalne pukotine, na vanjskom zidu. Na mjestima su pukotine 1-2mm a na mjestima je odlomljen dio (šuplje) cigle. Da li bi preporučili zapunjavanje reparaturnim mortom R4-250 ili nešto drugo? Hvala, lp

ODGOVOR

Za kvalitetnu sanaciju potrebno je prije svega utvrditi uzroke nastanka pukotina te ovisno o njima provesti odgovarajuću sanaciju.

v t / 24.3.2019. 8:49:00

Kuća novogradnja dimenzije terase 3,5 * 4,9 Hidroizolacija otvorene terase slojevi, terasa je na 1 katu iznad dnevne sobe. 1. AB ploča 2. v4 katran bitumenska ljepenka 3. Bachl pir alu 4 cm 4. najlon 5.napravio pad cementni estih -glazura 6.postavio zidnu rigalicu za odvod vode 7.postavio gumenu traku oko rubova i sad tu nastaje problem rubnu traku i cijelu cementnu glazuru premazao sam sa smjesom HIDROSTOP 94 Nakon nekoliko dana Hidrostop je popucao. Pukotine ponovno tanko premazao Hidrostopom 94 Trenutna situacija je: Pobrusio kompletno HIDROSTOP 94 do cementne glazure. Skinuo hidrostop s rubnih gumenih traka na zidu. MOžemo li to odraditi na ovaj način: Napravim diletaciju na sredini terase, stavim brtvenu traku i svaku polovicu pogletamo fleksibilnim ljepilom te ugradimo mrežicu. Cijelu terasu premažem sve premažem sa hidrostop flex Nakon toga stavimo fleksibilno ljepilo za pločice , postaviimo pločice i fuge ispunimo fugirnom masom. Molim vas prijedlog rješenja. lp Vedran

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljiv razlog nastanka pukotina na polimer-cementnom hidroizolacijskom premazu. Jedan od mogućih je i nedovoljana starost podloge, naglo sušenje premaza i sl. Ukoliko je premaz uklonjen bez oštećenja estriha nije potrebno punoplošno nanošenje ljepila i armiranje. Preporučamo izvedbu polimer-cemente fleksibilne hidroizolacije HIDROPROTEKT DUOELASTIK prema tehničkoj uputi proizvoda te izvedbu keramičke obloge primjenom fleksibilnog ljepila TERATEKT FLEKS, i fleksibilne mase za fugiranje TERAFIL FLEKS.

z b / 21.3.2019. 9:57:45

Poštovani, na manjem objektu postavio sam na vanjske zidove stiropor i mrežicu. Namjeravao sam to obojiti adekvatnom bojom. Površina nakon gletanja nije ostala ravna i mislim da bi se te greske vidjele nakon bojanja. Pitanje: dali na tu podlogu mogu nanjeti TERAFAS KIT voljkom i na koji nacin da dobijem reljefnu podlogu. Na to bi nanio zavrsni sloj boje. Objekt je se nalazi na Jadranu. Hvala !

ODGOVOR

Prema važećim smjernicama za izvedbu ETICS sustava za završnu obradu istih preporuča se korištenje sitnozrnatih završno-dekorativnih žbuka tipa TERAKRIL Z / SILIKATNA ŽBUKA Z/ SILIKONSKA ŽBUKA Z, minimalne granulacije 1,5 mm.

Š I / 20.3.2019. 20:58:42

Kuća je na moru i kod jakih vjetrova ponegdje se pojavi malo vlage.Kuća je ožbukana vapnenocementnom žbukom i premazana fasadeksom. Može li se problem riješiti ponovnim premazom žbuke Hvala.

ODGOVOR

Prodor vlage vjerojatno je uzrokovan mikropukotinama na fasadi. Preporučamo mehaničko uklanjanje Fasadeksa, temeljito otprašivanje ili pranje vodom pod tlakom, Nakon sušenja podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM, te obraditi punoplošno visoko-vodoodbojnom završno dekorativnom žbukom kao TERAKRIL Z ili SILIKONSKA ŽBUKA Z.

F A / 20.3.2019. 12:08:13

Postovani, Na obiteljskoj kuci koristena je za zavrsnu obradu fasade Terabona prije 20 god, sad je boja izbljedila I potrebna joj je obnova. Zanima me koja je procedura tj postupak a zelim da ostane ista vrsta I boja završne obrade? Unaprijed hvala Lijep pozdrav

ODGOVOR

Stare mineralne završne žbuke kao što je Terabona preporučamo osvježiti egalizacijskom bojom MINERALKOLOR. Površine je potrebno prethodno temeljito otprašiti i oprati vodom pod tlakom. Nakon sušenja od najmanje 2 dana, podlogu, po potrebi, impregnirati vodom razijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM 4-6 sati prije nanošenja MINERALKOLORA. MINERALKOLOR nanositi u dva naliča.

S T / 20.3.2019. 09:41:46

Poštovani, Zanima me da li imate ljepilo za pločice koje je pogodno za povišene temperature, kako bih mogao zalijepiti pločice na knaufom obloženi kamin. S poštovanjem

ODGOVOR

Poboljšana ljepila za keramiku tipa TERATEKT F otporna su na temperature do 70oC. Za više temperature preporučamo UNITEKT BAZU miješati sa cementom u omjeru 1:1.

M R / 20.3.2019. 9:33:31

Poštovani, U blizini moga betonskog, golog, stepeništa se nalazi asfaltni put koji se zimi posipa sa solju, tako da mi betonske, nezaštićene, stepenice stradavaju. Šta mi preporučujete za oblaganje tih stepenica, u smislu zaštite od uticaja soli? Da li u ponudi imate gotove obloge za stepenice u kuliru (gazište sa čelom)? I, na koju adresu u BiH po pitanju navedenog se mogu obratiti? Pozdrav

ODGOVOR

Oštećenja betonskih stepenica preporučamo sanirati REPARATURNIM MORTOM G. Nismo u mogućnosti ponuditi vam gotove obloge jer iste nemamo u ponudi. Alternativno možemo ponuditi BETONSKE/KULIR PLOČE , koje nakon polaganja preporučamo dodatno zaštititi BETOSILOM.

D K / 18.3.2019. 13:39:39

Poštovani, Na stiropor fasadi gdje je kutija od roleta stvorila su se puknuća na kutevima. Mrežica je postavljena ali svejedno je ispucano. Dali postoji neko sredstvo u boji fasade za ispunit puknuće od 1-2 mm. Hvala!

ODGOVOR

Pukotine su vjerojatno uzrokovane vibracijama, odnosno pomacima do kojih dolazi prilikom korištenja roleta, ili eventualno odvajanjem ploča od podloge. Za zatvaranje pukotina možete koristiti na tržištu dostupne fasadne trajno elastične kit mase.