Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z Š / 1.4.2019. 21:51:31

Imam betonske prozore,u koje su mi postavili plastične okvire prozora (salamander) Prozori su fiksirani pur-pjenom.Trebao bih napraviti unutarnji obrub od materijala debljine 1 do 3 cm koji se dobro veže na betonski okvir.Molim prijedlog.Hvala.

ODGOVOR

Navedene debljine možete izvesti GIPSOGLETOM uz prethodnu impregnaciju podloge KONTAKT GRUNDOM., uz uvjet potpunog mehaničkog uklanjanja postojećih slojeva boje sa betonskog okvira. Ne isključujemo mogućnost pojave pukotina na spojevima različitih materijala podloge. Alternativno preporučamo primjenu pokrivne letvice.

D S / 30.3.2019. 8:58:31

Postovani Molio bih vas savjet vezan uz proizvod kojim bih napravio poravnavanje (gletanje) fasade (stare nekih 25 godina) na terasi koju sam zatvorio i pretvorio u sobu. Dakle to od vanjskog postaje unutarnji prostor pa sam htio fasdu pregletati ljepilom za fasade bez mrezice i po susenju glet masom za unutarnje zidove. Molio bi vas misljenje je li to dobar pristup ili prijedlog alternativnog rjesenja. Unaprijed hvala Domagoj

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije jasno o kojem tipu završne žbuke se radi , pa taklo ni o potrebnim debljinama sloja za izravnavanje. Preporučamo površinu temeljito otprašiti, impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM, izravnati TERATERMO GLETOM. Tako pripremljenoj podlozi izvesti gletanje TERANILOM i bojenje unutarnjom bojom TERAPOL.

M I / 29.3.2019. 20:21:31

Poštovani, Postavljati ću betonske opločnike debljine 6 cm na ravnoj podlozi od betona (podloga ima pad). Opločnici će se postavljati na pijesak. Nakon postavljanja opločnika da li je potrebno opločnike posipati pijeskom kako bi se popunio razmak između opločnika ? Da li je to potrebno ili nije ? Molim savjet, hvala !

ODGOVOR

Sljubnice postavljenih betonskih opločnika preporučmo zapuniti KVARCNI PIJESKOM 0,1-0,6 mm ili EKO MASOM ZA OPLOČENJA.

D K / 29.3.2019. 16:33:29

Da li se masa za izravnavanje Teraneks rapid može koristiti na betonskom esrihu s ostatcima starog ljepila za parket ili je ljepilo potrebno u potpunosti ukloniti ?

ODGOVOR

Podlogu je potrebno u potpunosti očistiti od ostataka ljepila za parket, te temeljito otprašiti i impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM prije nanošenja TERANEKSA RAPID. Obvezno uz zidove postaviti rubne trake (EPS ili MW).

D G / 29.3.2019. 7:28:14

Renoviram kuću staru 30 godina. U manjem dijelu prizemlja (par kvadrata) koji je izvan dijela ispod kojeg je podrum (leži na temelju) su se nadigli parketi uz povećanu vlažnost istih oko 25% (u ostalom dijelu parketi potpuni suhi i dobri, inače ljepljeni u cijeloj kući na smolu). U planu je izvaditi dio loših parketa i staviti nove. Pitanje, kako sanirati taj dio u smislu hidroizolacije.

ODGOVOR

Molim, utvrdite stanje podloge kako bismo vam mogli dati prijedlog sanacije.

J M / 28.3.2019. 9:07:10

Poštovani, postoji li mogućnost skidanja boje s betona (dvorište) nekim sredstvom, visokotlačnim čitačem...? Bojanje betona ne bi htjeli ako ne moramo. Hvala. Lp

ODGOVOR

u koliko je betonska podloga zadovoljavajuće čvrstoće, boju s betonskih površina možete ukloniti pranjem vodom pod tlakom ili eventualno nekom drugom metodom (pjeskarenje, brušenje i sl). Preporučamo obratite se specijaliziranim tvrtkama za čišćenje

J P / 27.3.2019. 11:19:48

Na netom strojno ozbukane unutrasnjosti garaze i zagladjene spuzvastom ravnalicom zidovi su savrseno rvni a struktura je sitno zrnata. S cime da to pofarbam,? estetika( glatkoca nija vazna). Da li treba staviti impregnaciju prije bojenja?. ,Ne bi gletao jer smatram da nije potrebno. To je radni prostor i po potrebi garaza.Koliko trebam cekati da se zbuka susi? Okolica Zadra. Hvala J.P.

ODGOVOR

Ukoliko ste zadovoljni teksturom žbuke, za tu namjenu prostora, preporučamo unutarnju perivu boju POLAKRIL na podlogu staru najmanje tri tjedna.

S P / 26.3.2019. 16:43:44

Poštovani, završni sloj silikon/silikaat navucen na stiropor 10 je na nekim mjestima poceo bubriti. Fasada je 5 godina stara. Da li je dovoljno da se taj dio odstrani i ponovno navuce ili su potrebni jos neki dodatni zahvati? Zahvaljujem

ODGOVOR

Eventualno potrebni dadatni zahvati ovise o uzrocima „napuhivanja“ žbuke te samom stupnju oštećenja. Minimalno potrebni zahvat uključuje uklanjanje žbuke na mjestima oštećenja, „krpanje“ oštećenih mjesta UNITERMOM u ravnini sa postojećom žbukom, nanošenje novog sloja završne žbuke punoplošno, ukoliko postojeća tekstura to omogućuje. U protivnom, potrebno je cijelu površinu pregletati prije nanošenja završnog sloja. U svakom slučaju preporučamo utvrditi uzrok ošetećenja i isti ukloniti prije sanacije.

D S / 26.3.2019. 10:48:41

Poštovani Oko kuce je navučen teraplast kao cokla. Koji je oštećen na donjim rubovima uz podlogu. Zanima me da li se može na postojeći tersplast ,nanijeti flex ljepilo i postaviti keramički ciklus?

ODGOVOR

Preporučamo u donjoj zoni uklanjanje TERAPLASTA, izvedbu holkera BETONPROTEKTOM MONOLEASTIK, te nanošenje novog sloja TERAPLASTA na prethodno impregniranoj podlozi. Ukoliko želite izvesti sokl od keramike, isti lijepiti na prethodno izvedeni holker fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS. Kako će u tom slučaju isti biti „stariji“ od ostalog dijela površine spoj keramika-žbuka je potrebno zabrtviti odgovarajućim trajno-elastičnim kitom.

D K / 26.3.2019. 9:46:02

Postovani. Ispred kuce smo napravili betonsku plocu za parkiranje auta. Radili smo sa pijeskom od 0- 16.Omjer cementa 4-1. Medjutim ploca je porozna mrvi se na površini. Zanima me kako zastititi plocu kojim sredstvom je zagladiti da voda ne ulazi u nju. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Nakon što mehanički uklonite sve površinske slabe dijelove betonske podloge površinsku obradu možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G. Ukoliko je beton u punoj debljini niskih čvrstoća preporučamo ga ukloniti ili izvesti dodatni sloj estriha (CE 20) minimalne debljine 3 cm.