Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B B / 16.5.2019. 22:18:57

Kojom kombinacijom je najpovoljnije i najbolje sanirati terasu koja je stara te se beton počeo ljuštiti i voda prodirati kroz nju a nalazi se u hladu visoke zgrade pa se nakuplja mahovina i ne stiže se osušiti.

ODGOVOR

za kvalitetniji prijedlog sanacije potrebne su dodatne informacije. Načelno, ukoliko je betonska površina izvedena u padu, potrebno ju je temljito očistiti, korekcije izvesti REPARATRUNIM MORTOM ovisno o potrebnoj debljini slojeva. Na tako pripremljenoj podlozi potrebno je izvesti polimer-cementni hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK, na koji se izvodi obloga keramikom ili sl.

M / 16.5.2019. 21:52:45

Dobar dan ljepil sam stiropor xps na temelj kuce ljepilom za stiropor prvi da ok drugi dan ok treci dan se sve odvojilo a ljepilo se mrvi i puca nije se pošteno primilo ni na beton ni na stiropor gotovo ne ostaje trag ljepila ni na betoni ni na stiroporu hvala na odgovoru

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o glatkoj betonskoj podlozi istu je potrebno impregnirati napr. KONTAKT GRUNDOM te lijepljenje izvesti odgovarajućim ljepilo – SAMOTERM F u odgovarajućim vremenskim uvjetima.

B S / 16.5.2019. 11:23:45

Postovani. Treba mi jedna informacija. Radi se o tome da je kuca zidana betonskim blokom,i sad je treba ozbukat. Mene zanima koja vas materijal je najbolji za van i dali je potrebno izvest grundiranje blokova,ako bi trebalo sa cim mi vi preporucate to uradit?

ODGOVOR

U svom upitu niste naveli tip žbuke koji bi koristili. Svakako preporučamo primjenu toplinske žbuke TERATERMO 100 STANDARD, kako bi donekle osigurali toplinsku zaštitu. U svakom slučaju prije žbukanja potrebno je podlogu obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 2 ili 4, ovisno o načinu nanošenja.

T S / 16.5.2019. 8:37:01

Postovani imam upit za. Unutar kuce imam 2 zida u zidana sa sitnom opekom. Iste zidove bih zastitio i premazao sa vasim proizvodom da se sjaje.dali mi mozete reci dali u svojoj prodaji imate proizvod koji daje sjaj takvoj opeci? Dali je potreban i neki temeljni premaz prije zavrsnog sjaja? Hvala vam na odgovoru

ODGOVOR

Dodatnu zaštitu vidljive opeke možete izvesti SILIKOSAM KONCENTRATOM prema tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici. Napominjemo da navedeni proizvod ne utječe na izgled opeke i ne osigurava sjaj površine.

R M / 14.5.2019. 17:18:47

Molim vas za mali savjet, naime na novoj fasadi na zgradi, 10 cm stiropora i silikonski završni sloj, izvedene u 2 puta, 5cm i završni sloj prije 6 god i 5 cm i završni sloj prošli mjesec prilikom montaže klima uređaja krivo je izbušeno 4 rupe fi 25 mm, kroz sve slojeve i još u zid cca 10 cm. Molim vas za savjet, tj način sanacije.

ODGOVOR

Preporučamo „rupe“ zapuniti slabo ekspandirajućom pur pjenom, te izvedbu armirajućeg sloja i nanošenje završne obrade .

S S / 14.5.2019. 15:57:01

Postovani/a Imamo stare betonske zidove uz stepenice (s obje strane). Htjeli bi staviti novi sloj betona , ne debeli, nego u manjem sloju nanijeti na stari i pofarbati .Recite sto bi preporucili da se nanese na stari , koji ima tu i tamo pukotine , s cime to zapuniti ? sto nanijeti nakon toga da bi se povezao stari i novi beton. Hvala unaprijed i lijepi pozdrav, Sonja Suman

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za prijedlog sanacije. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše borojeve : +385 1 3322709; 3322808.

D B / 13.5.2019. 12:44:04

Poštovani, molim vas preporuku sa čime sanirati površinska oštećenja betonske ploče (kolni ulaz u dvorište) koja su nastala otapanjem soli sa automobila. Hvala !!!

ODGOVOR

Korekcije betonskih površina možete izvesti REPARATRUNIM MORTOM G ili drugim odgovarajućim reparaturnim mortom ovisno o potrebnim debljinama sloja.

K Š / 13.5.2019. 11:36:23

Poštovani , parket koji bih mjenjao je postavljen na beton pomoću bitumena , obzirom na neravan pod koristio bih masu za niveliranje poda , može li se ista koristiti na takovu podlogu zaprljanu bitumenom ili tu treba još nešto , neki premaz ili slično . Lijepi pozdrav

ODGOVOR

Postojeći bitumenski premaz potrebno je u potpunosti ukloniti kako bi se mogle primijeniti samonivelirajuće mase (TERANEKS, TERANEKS UNILEVEL, TERANEKS RAPID) ili odgovarajući reparaturni mortovi (REPARATURNI MORT G).

M M / 11.5.2019. 8:29:16

Postovani Kuca je prizemnica,novogradnja planirano je da visina staze vani bude otpilike jednaka visini podova u kuci. Kako rijesiti prije postavljanja fasade(grafitni stiropor debljine 10 cm )sa vanjske strane hidroizolaciju temelja odnosno zidova, na kojoj visini i dubini da nebi poslije dolazilo do prodiranja vlage u kucu.Hvala. Ljepi pozdrav.

ODGOVOR

Traženi detalji izvedbe trebali bi biti definirani projektnom dokumentacijom.

B / 10.5.2019. 12:27:31

Postovani, trebam napraviti zavrsni sloj zida sa efektom bijelog visoko sjajnog mramora, tzv stucco veneziano/marmorino. Nisam do sada to radio, a pri istrazivanju sam otkrio kako se radi o vepnenoj zbuci i vosku z zid koji se polira. Da li imate slicne proizvode u ponudi za postizanje istog efekta, i ako imate, koji su? Hvala unaprijed. Lijep pozdrav, Bozidar

ODGOVOR

Samoborka d.d. u proizvodnom programu ima široku ponudu VAPNENIH ŽBUKA o kojoj se možete detaljnije informirati našoj web stranici. Premaze na bazi voska nemamo u ponudi.