Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M R / 16.9.2019. 9:04:33

Poštovani Na kući mi je toplinska fasada koju sam radio prije 30 god. od perlita i zaribana sepom. Volio bih je obnoviti tj. nanijeti preko nje ( starog sepa) novi sloj sepa. Da li je to moguće? I molim savjet koji je postupak nanošenja novog sloja sepa. Hvala

ODGOVOR

Obzirom na vrijeme izvođenja postojeće fasade za pretpostaviti je da je završna obrada izvedena mineralnom žbukom grube vučene structure kao SEP 05. Za nanošenje novog sloja SEP-a ili druge završno dekorativne žbuke potrebno je temeljito čišćenje podloge, pranjem vodom pod tlakom te zaglađivanje FINOM ŽBUKOM EKSTRA uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM.

I I / 13.9.2019. 14:48:27

Poštovani, greškom su mi na gradilištu soboslikari ogletali zid koji je žbukan dan prije. Zanima me što napraviti u tom slučaju kako bi se žbuka pravovremeno mogla osušiti i da li će to ikako utjecati na kvalitetu izvedene žbuke i koje su moguće poslijedice te kako ih spriječiti? LP

ODGOVOR

Podloga prije nanošenja mase za gletanje, Teranila, ovisno o debljini sloja trebala bi biti stara najmanje 10-14 dana. U Vašem upitu niste naveli kojom žbukom je zid žbukan niti čime je gletan pa Vam ne možemo dati precizniji odgovor.

T Č / 13.9.2019. 11:58:45

Pozdrav, gradila bih konobicu dimenzije 4x4, koja je sa tri strane u doticaju za zemljom (tlo).Interesira me što bi bilo najbolje koristiti od hidroizolacije za zidove. Hvala

ODGOVOR

Hidroizolaciju betonskih površina koje su u doticaju s tlom možete izvesti s našim proizvodom BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

m p / 13.9.2019. 11:21:49

Kako najbolje očistiti stiropol fasadu?

ODGOVOR

Onečišćene fasadne površine u pravilu se čiste pranjem vodom pod tlakom. Ukoliko pored onečišćenja postoji I vidljiva manifestacija zaraze mikroorganizmima (siva neujednačena obojena) nakon pranja I sušenja potrebno je površinu tretirati biocidinm sredstvom TERACID. Kako takova obojenja ostaju vidljiva I nakon tretiranja preporučamo bojanje SILIKONKOLOROM.

I H / 12.9.2019. 21:36:11

Poštovani, Radi se o novogradnji, žbukano je ručno i dosta kvalitetno napravljeno pijesak-vapno-cement pa me interesira dali je i s čim potrebno impregnirati novu žbuku prije gletanja teranil masom? Lp

ODGOVOR

Vapneno-cementnu žbuku prije gletanja TERANILOM potrebno je impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom prema tehničkoj uputi.

S H / 12.9.2019. 19:03:50

Poštovani, planiram grob dati obložiti kulirom. Da li vi imate neki proizvod koji biste za to preporučili? Grob je izložen atmosferskim utjecajima, i nalazi se na dosta vlažnom području.

ODGOVOR

Za izradu pranog kulira u mogućnosti smo ponuditi KULIRMIX – vezivo za izradu kulira, te riječno ili lomljeno zrno prema izboru.

D M / 11.9.2019. 13:12:27

da li se smije mješati termo žbuka sa vc40 žbukom? Za mali nevažni zid ,ostalo je jednog i drugog materijala

ODGOVOR

Ne preporučmo miješanje gotovih proizvoda !

Z / 10.9.2019. 9:26:56

Pozdrav!Dali je za zastitu od isoljavanja betonskog temelja bolji antisol ili betosil.I nakon nanosenja istih dali se moze premazat hidroprotektom i ožbukat s VC60?.Hvala

ODGOVOR

ANTISOL je sredstvo za blokadu soli u podlozi, dok je BETOSIL sredstvo za površinsku zaštitu odnosno smanjenje vodoupojnosti. Vertikalnu hidroizolaciju betonskog temelja možete izvesti HIDROPROTEKTOM, te ožbukati SOKL ŽBUKOM , uz nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA EKSTRA kao vezivnog sloja.

b m / 8.9.2019. 17:10:35

dio stropa oko 0,9 kvadrata je pao,ostali dio stropa je u redu.Strop je od šuplje cigle,star 10 god.Debljina žbuke je 2 cm,kojim materijalom sanirati strop?

ODGOVOR

Krpanje navedenih debljina žbuke možete izvesti vapneno-cementnom žbukom VC 40, uz prethodnu obradu podloge CEMENTNIM ŠPRICOM, ukoliko je postojeća žbuka vapneno-cementna. Alternativno krpanje možete izvesti GIPSOGLET-om ukoliko je postojeća žbuka gips-vapnena.

d t / 8.9.2019. 14:11:41

lijep pozdrav, Kupio sam kuću i kad sam useljavao postavljo sam lamint u sobe u kojima su bile vidne glazure;kada smo sve sredili nakon nekog vremena počela se osjećati vlaga iz podova,na zidovima nije ništa vidno što se tiče plijesni,ali miris vlage se osjeća u ormarima i garderobi pa me zanima imali kakav premaz za podove da nemoram lupati glazurejer sam u namjeri mjenjati laminate i ormare?unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno da li je u postojećoj konstrukciji poda izvedena horizontalna hidroizolacija (ispod glazura). Ista se može izvesti preko postojeće glazure polimer-cementnim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK. Preporučamo obratiti se telefonski u naš tehnološki odjel ili dostaviti kontakt za dodatno potrebne informacije.