Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T B / 23.10.2019. 8:24:28

Pozdrav!!!! U situaciji sam da sam se morala preselit u staru kucu. U njoj smo od 4mj.sad sam primjetila da se po cijelom vanjskom zidu sa sjeverne strane pojavljuje pljesan, prije nismo znali da je taj cijeli zid sagraden od kvadri, sa vanjske strane je stiropol fasada.. Kako sprijeciti i sa cime izolirati da se prestane pojavljivat pljesan??

ODGOVOR

Pojava plijesni u pravilu je posljedica površinske kondenzacije na unutarnjoj stijenci vanjskih zidova, koja pak može biti uzrokovana nedostatnom toplinskom izolacijom, prevelikom vlažnosti zraka u prostoru, kao i nedovoljnog provjetravanja. Kako je prema podacima iz upita predmetni zid toplinski izoliran potrebno je provjeriti kvalitetu izvedbe iste. (kondenzacija može biti I posljedica strujanja hladnog zraka ispod zalijepljenih topl.izolacijskih ploča) te izvršiti potrebne popravke, smanjiti vlažnost zraka češćim provjetravanjem ili primjenom uređaja za odvlaživanje. Također prepopručamo predmetni zid obojiti TERMOPOLOM, antikondenzacijskom unutarnoj bojom.

M J / 18.10.2019. 10:49:13

Poštovani, potrebna mi je nekakva masa da pregletam betonski zid ispod ograde imam oko 80 m2.. betonirano je prije 2 mjeseca ali ima neravnina pa bi to u tankom sloju malo popravio i kasnije obojio.. ako treba impregnirati molim Vas da mi preporucite impregnaciju... srdacan pozdrav

ODGOVOR

Betonske površine parapet ograde preporučamo izravnati REPARATURNIM MORTOM G. Maksimlna debljina jednog sloja 15 mm. Neupojne betonske podloge potrebno je prethodno impregnirati KONTAKT GRUNDOM najmanje dan ranije, upojne navlažiti vodom neposredno prije nanošenja REP. MORTA.

V / 17.10.2019. 14:33:35

Poštovani, Imam dogovor sa fasaderskom firmom izradu fasade od kamene vune Samoborkinog proizvodnog programa . Kuća je u Dalmaciji. Molim da mi opišete postupak od grunt premaza do završnog silikatnog sloja i naziv proizvoda koji preporuča Samoborka u svakoj fazi izrade fasade. Hvala.

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu ima više certificiranih ETICS sustava s kemenom vunom kao toplinsko izolacijskim slojem. Ovisno o sustavu primjenjuju se i odgovarajuće certificirane komponentne sustava. Preporučamo da provjerite s izvođečem o kojem se sustavu radi te detalje primjene nađete na našoj web stranici: https://www.samoborka.hr/fasadni-toplinski-sustavi

G V / 16.10.2019. 7:20:13

Poštovanje.Prostoriju ispod stepenica poljepio sam stiroporom 5 icu i stavljena je mrežica i dvije ruke ljepila,PITANJE - dali je dobro navuć u prostoriju teraplast ,jel se prostorija bude koristila kao neka ostava ( špajza ) .Hvala i lp

ODGOVOR

Na izvedenom armirajućem sloju možete primijeniti TERAPLAST uz obveznu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM.

P T / 15.10.2019. 21:07:08

Poštovani, Htio bih napraviti reljefni uzorak na zidu s Teranil Max masom za gletanje ali na način da gletam po prethodno zalijepljenoj krep traci.Nakon nanošenja mase,koliko imam vremena za skidanje krep trake prije nego se masa počne sušiti?Unaprijed hvala na odgovoru.Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Ovisno o željenom reljefnom uzorku napominjemo da je TERANIL MAX disperzivna masa za izravnavanje koja se nanosi u sloju debljine cca 1 mm, te nije pogodna za nanošenje u debljim slojevima. U slučaju potrebih većih debljina nanosa preporučamo TERANIL (max. debljina sloja do 5 mm). U pravilu je poželjno odmah nakon naošenja ukoniti krep traku.

D V / 14.10.2019. 20:07:56

Poštovani, posjedujem stariju kuću i neki od starijih cigla su se izrulili do 1/3 cigle. Stavio bi fasadu pa me zanima s čime zaštititi ciglu i što je potrebno učiniti prije stavljana stiropora da se spriječi daljnje propadanje cigle. Hvala.

ODGOVOR

Obzirom na odstupanja ravnine (1/3 pune opeke = cca 4 cm) prije izvođenja toplinskog sustava potrebno je podlogu ožbukati odgovarajućom žbukom kao VC 60 i sl, uz prethodnu pripremu podloge CEMENTNIM ŠPRICEM 2.

A B / 14.10.2019. 12:07:05

Poštovani, zanima me imate li betonske stalke za bicikle (pojedinačne) s ugrađenom naprijed alkom za zaključavanje i ako imate, gdje se mogu kupiti. Hvala unaprijed,

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi ima DRŽAČ ZA BICIKL detalje kojeg možete vidjeti na https://www.samoborka.hr/drzac-za-bicikl . Može se kupiti u našoj poslovnici Samoboru gdje ih imamo na skladištu ili u našoj poslovnici Zagreb i tamo se može preuzeti uz prethodni dogovor. Druge trgovine u HR koje uzimaju našu robu vjerojatno ih nemaju na stanju.

r k / 13.10.2019. 18:42:13

Poštovani! revnoriram kuhinju skiadao sam stari parket i hocu staviti pločice. sad na podu od betona ostali su ostaci lijepila ili toga neceg crnog i bijelog od parketa,Zanima me dali se to treba sve skinuti do betona, i kako ili ima neki samo premaz koji se prije polaganja pločica premaze.A najbitinije je kako ukloniti to lijepilo s betona i te ostatke od ljepljenja parketa.lp

ODGOVOR

Ostatke ljepila potrebno je u potpunosti skinuti do podloge kako bi na istu mogli lijepiti keramičke pločice.

M B / 13.10.2019. 11:14:14

Poštovani Postavio bi benkovacki kamen na podlogu od iskopane zemlje,,tucanika...pitanje nakon tucanika se stavlja koja granulacija kojeg pijeska ili šljunka?

ODGOVOR

Kako se vaš upit ne odnosi na primjenu proizvoda iz proizvodnog programa Samoborke d.d. na isti ne možemo odgovoriti.

D L / 11.10.2019. 18:13:30

Pozdrav. Htio bih obnoviti kolni prilaz do garaže (34m2), dio je stari beton, a dio (ostalo od pripreme za asvalt) šljunčana podloga 15-20 cm. Postoji li nešto od vašeg programa, koja bi bila minimalna visina (a da nije klasično betoniranje i možda jeftinije od 100 kn po m2). Unaprijed hvala

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo koje su raspoložive visine. Svakako preporučamo primjenu opločnika visine minimalno 6 cm uz odgovrajuću priprema podloge. Opločnik APOLON SIVI, visina 6 cm, cijena : 83,48 kn/m2. P.S. Mailbox vam je bio pun pa niste mogli primiti odgovor emailom.