Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M K / 5.2.2020. 20:48:27

Postovanje,imam problem..naime kuca jos nije useljena ali je stavljena fasada i odradeno je zbukanje i bojanje zidova...medutim danas pod naletima orkanske bure primjetili smo kao da vjetar ulazi kroz prekidace i stekere ( njih smo skinuli jer smo bojali zidove)..Sta napraviti

ODGOVOR

Opisano strujanje zraka može biti posljedica nedovoljne brtvljenosti mjesta “ulaza” priključka odnosno instalaterskih prodora.

K / 4.2.2020. 15:13:33

Zbog čega neke pločice budu šuplje i kako lijepiti pločice da ne budu takve?

ODGOVOR

Prepostavljam da se vase pitanje odnosi na specifičan zvuk postavljenih pločica koje “zvone” što upućuje na neodgovarajući prionjivost pločica na podlogu, odnosno odvajanje pločica od iste. To je najćešće posljedica pogrešnog nanošenja ljepila “točkasto” na pločicu, neodgovarajuće priprema podloge ili prodora vode, odnosno vlage …. Ovisno o vrsti podlogu je potrebno odgovarajuće pripremiti te lijepljenje pločica izvesti punoplošnim nanošenjem ljepila na podlogu. Detaljnije upute možete pronaći u tehničkim uputama naših ljepila za keramiku dostupnih na našoj web stranici!

R P / 3.2.2020. 22:08:04

Postovani,zanima me dali na stari asfalt u dvoristu mogu postavljat vas oplocnik od 6cm,(prije njih samo tucanik 3-5cm),unaprijed hvala..

ODGOVOR

Opločnike možete polagati na željenu podlogu pod uvjetom da su svi padovi kvalitetno izvedeni kako ne bi došlo do zadržavanja procjedne vode.

I I / 3.2.2020. 15:16:17

Dobar dan, Koji je proizvod prikladniji za polaganje betonskih opločnika na gotovu armirano betonsku podlogu(10cm). 1. TERATEKT FLEKS UNILEVEL 2. MORT ZA OPLOČENJA Hvala i lijep pozdrav.

ODGOVOR

Koji proizvod je prikladniji za postavljanje opločnika ovisi o potrebnim debljinama slojeva. TERATEKT FLEKS UNILEVEL se postavlja u debljini do 15mm, a MORT ZA OPLOČENJA do 70 mm.

D L / 3.2.2020. 11:21:59

Poštovani, Imam 350 m2 betonskih kocki koje svakih 3-5 god.perem i nanovo fugiram jer se nakupilo mahovine i trave. Neko mi reče da Vi imate pjesak za fugiranje za koji se ne lovi mahovina. Pa Vas molim preporuku ako postoji LP

ODGOVOR

Naziv traženog proizvoda je EKO MASA ZA OPLOČENJA. Prije novog fugiranja EKO MASOM ZA OPLOČENJA, potrebno je opločnike i fuge temeljito oprati čistačem pod tlakom, ukloniti koliko možete kvarcni pijesak iz fuga i ostaviti da se oprana površina dobro osuši. Tako pripremljene opločnike možete nanovo fugirati EKO MASOM ZA OPLOČENJA. Detalje primjene možete naći na našem webu https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20EKO%20MASA%20ZA%20OPLOCENJA.pdf

G V / 3.2.2020. 7:35:38

Poštovani.Na vanjskom zidu s boćne strane stepenica premazan je zid teraplastom prije 2 godine ( napravljena je dobro podloga ).Pitanje, dali je moguće na postojući teraplast nanest novi druge boje,s tim da po tom zidu pada kiša i sljeva se po istim ( okomiti zid ) i dali se moram bojat od kakvog pucanja zbog kise.Hvala i lp

ODGOVOR

Postojeću podlogu na kojoj je Teraplast potrebno je temeljito očistiti (otprašiti, oprati i osušiti), te impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM. Na tako pripremljenu podlogu možete nanjeti novi sloj TERAPLASTA. Ono što je bitno je da na vrhu tog zida imate okapnicu dovoljno veliku da prelazi i preko novog sloja Teraplasta kako ne bi dolazilo do zacurjevanja između novog i starog sloja.

i k / 1.2.2020. 0:53:12

Poštovani, u primorju imam vodonepropusno natkrivenu terasu koja je sa dvije strane omeđena zidovima koji su obloženi osb pločama. MOlim Vas za ideju i savjet kako na te OSB ploče postaviti završni sloj fasade koji bi trebao imati isključivo vizualno ukrasni element. radi se o terasi ugostiteljskog ojekta pa bi eventualna mogučnost laganog pranja par puta na godinu bila odlična. DA li mogu jednosatvno na OSB nanijeti fasadani glet ili ljepilo ( možda i mrežicu) te na to završni sloj silikata. NApominjem da taj dio nema kontakta sa padalinama ili vodom. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Preporučamo da OSB ploče zamijenite cementno-vlaknastim pločama (ili iste pričvrstite na postojeće OSB ploče), te ih premažete PREMIUM GRUNDOM. Na tako pripremljenu površinu cementno-vlaknastih ploča nanesete sloj polimer-cementnog morta za lijepljenje i armiranje UNITERM u koji utisnete staklenu mrežicu PRIMAFAS 160 i prevučete još jednim slojem UNITERMA. Na to nanesete MINERALKVARC GRUND i željenu završno dekorativnu SILIKATNU ŽBUKU.

D B / 31.1.2020. 18:17:10

Dali se može staviti samonivelirajuća podloga na pločice

ODGOVOR

Za niveliranje podloge na kojoj su postavljene pločice preporučamo TERANEKS RAPID, samonivelirajuću brzo otvrdnjavajuću podnu masu. Postojeću podlogu potrebno je temeljito očistiti i osušiti. Tako pripremljenu podlogu premažete PREMIUM GRUNDOM i iznivelirate TERANEKSOM RAPID. Sve detalje primjene možete pronaći na našim web stranicama u tehničkim uputama proizvoda.

R P / 31.1.2020. 15:38:32

Dobar dan , trebao bi urediti kucu pored mora 5metara udaljena od mora .Na njoj je vec stari sep koji je ispucao i poceo je padati pa san mislio da istucen stari sep impregniram ga i stavim ljepilo i merezicu i opet ljepilo i mineral grund premaz i akrinlu zbuku.Zanima me koju imprengaciju staviti na taj stari sep i jeli je potrebna velika je posolica od mora na kuci i koje ljepilo koristiti uniterm ili samoterm f ili neko drugo i jeli je bolje staviti na kraju akrinlu zbuku ili silikatnu ili nesto drugo kuce je radena od betona(na kasune beton i kamen)i zbukana je na starinski nisu gotove zbuke puno hvala

ODGOVOR

Stari SEP je potrebno otuči i skinuti do podložne žbuke. Površinu nakon skidanja SEPa treba dobro otprašiti i impregnirati PREMIUM GRUNDOM. Na potpuno osušeni grund nanesete sloj TERATERMO GLETA ili FINE ŽBUKE EKSTRA, koje rabicirate staklenom mrežicom PRIMAFAS 160 (mrežicu utiskujete u svježi sloj odabrane žbuke). Potom nanesete drugi sloj ili TERATERMO GLETA ili FINE ŽBUKE EKSTRA. Nakon cca. 7 dana podlogu impregnirate odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM i obradite željenom završno dekorativnom žbukom (TERAKRIL, SILIKATNA ŽBUKA, SILIKONSKA ŽBUKA). Ukoliko je podložna žbuka cementna, umjesto preporučene žbuke TERATERMO GLET/FINE ŽBUKE EKSTRA, možete upotrijebiti polimer cementni mort za lijepljenje i armiranje UNITERM.

M D / 29.1.2020. 14:54:16

U kupatilu su mi zidovi ozbukani i izfinirani.. Da li ce mi plocice otpasti ako se lijepe na finu zbuku.?

ODGOVOR

Odgovor na Vaše pitanje ovisi o čvrstoći fine žbuke. Ako je fina žbuka jako fino zaribana, premažite ju PREMIUM GRUNDOM i na tako pripremljenu podlogu ljepite keramičke pločice.