Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A S / 15.4.2020. 15:53:19

Postovani, molim bas savjet cime izraditi betonski zid visine 30cm na terasi. Da li je moguce odmah na beton staviti zavrsnu zbuku?

ODGOVOR

Betonske podloge, ukoliko zadovoljavaju zahtijeve izvedenih ravnina, možete obraditi mineralnim završno-dekorativnim žbukama tipa SEP Z 2 ili 3mm, ili akrilatnom žbukom TERAKRIL Z najmanje granulacije 2 mm, uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

J L / 15.4.2020. 14:43:33

U konobi smo napravili strojno žbuka je,grubu i finu žbuku.dali Sada možemo odmah pofarbati,ili treba dletovati

ODGOVOR

Ukoliko vam estetski odgovara tekstura izvedene fine žbuke istu je moguće obojiti i bez prethodnog gletanja. Kako je riječ o konobi preporučamo perivu unutarnju boju POLAKRIL radi lakšeg održavanja.

I P / 15.4.2020. 12:14:59

Poštovani! U potresu su mi stradali svi zidovi i spojevi: zid na zid i zid na strop. Kako sam pukotine na sredini zida započeo sanirati po principu: flexi ljepilo- mrežica-ljepilo pa gletanje, interesira me dali i smijem vertikalne spojeve zida na drugi zid sanirati po istom principu uz preklop mrežice od 10 do 15 cm na drugi zid. S poštovanjem. Ivan

ODGOVOR

Na temelju informacija dostupnih iz vašegh upita nije moguće preporučiti sanaciju. Molim dostavite kontakt telefon kako bismo vam mogli konkretnije pomoći.

Z / 14.4.2020. 16:58:39

Postovani, imam visoku prizemnicu-kucu u Markusevcu. Poslije nedavnog potresa na fasadi su se pojavile nepravilne pukotine na sve cetiri strane, sirine do 2 mm. Pukotine su duboke kolika je debljina vanjske zbuke, oko 3 cm. Zavrsni sloj je SEP. Fasada je radena prije 20-ak godina. Molim da mi odgovorite: - kako sanirati pukotine te sto napraviti da mi fasada na kraju bude jednobojna/ moze i u nekakvoj boji/ - ako bih se odlucio na neki toplinski sistem /iako se boim da mi je to preskupo, umirovljenik sam/ , sto mi predlazete. Vanjski nosivi zidovi su debljine blok opeka deblj. 30 cm. Zahvaljujem

ODGOVOR

Bez provedenog pregleda od strane ovlaštenih statičara, i/ili minimalno fotografije postojećeg stanja nismo u mogućnosti dati konkretniji prijedlog sanacije. Načelno krpanje ošećenja u podložnim žbukam možete izvesti vlaganom žbukom VC 20 L, te mjesta krpanja armirati u sloju FINE ŽBUKE EKSTRA kojom preporučamo zagladiti cijelu površinu te nanijeti novu završnu žbuku po vašem izboru. Svakako preporučamo dostaviti fotografije na temlju kojih bismo mogli dati rješenje sanacije.

M K / 14.4.2020. 15:13:44

Pozdrav, kod lijepljenja stiropora cijeli zid nije u vagi odnosno nije ravan na nekim mjestima.. Je li moguce to popraviti kod nanosenja ljepila, mrezice i gletanja? Ako nije, na koji nacin da se izvuce najbolje iz toga. Hvala

ODGOVOR

Korekciju ravnina zalijepljenih ploča ekspandiranog polistirena možete izvesti brušenjem. Ukoliko su odstupanja veća od moguće korekcije preporučamo uklanjanje zalijepljenjih ploča, po potrebi izravnavanje podloge žbukom, te lijepljenje novih ploča pri čemu je potrebno provjeravati ravnine. Napominjemo da se izravnavanje ne izvodi u armirajućem sloju!!

Ž G / 13.4.2020. 21:26:44

Pozdrav. Napravio bi stup za ogradu iz betonskog bloka atlas (isto kao što je na slici na internet stranici). Visina 120 cm. Dal se može lijepiti i onda montirati željezna vrata. Bojim se, da neče izdržati težinu. U suprotnom trebam tražiti model za ulijevanje betona...hvala

ODGOVOR

Betonski blok HEKTOR možete primijeniti za izvedbu ogradnih zidova, ali bez detaljnijih podataka ne preporučamo montažu željenih vrata direktno na izvedeni zid.

A S / 13.4.2020. 15:30:46

Pod uglom sunca fasada mjenja izgled, ocrtavaju se preklopi mrezice koje traje cirka sat vremena i posle igleda normalno! Je to moguce napravit da se ne vidi? Hvala

ODGOVOR

Provjera i ocjenjivanje ravnosti i pravokutnosti gotove površine izvedenog sustava, izvodi se mjerenjem. Ukoliko izmjerene vrijednosti odgovaraju zahtjevima norme HRN DIN 18202. nepravilnosti vidljive kod koso položenog izvora svjetla ne mogu se smatrati nedostatkom. Naime, provjera i ocjenjivanje gotove površine izvedenog sustava, provodi kod normalnog izvora svjetlosti, a ne koso položenog.

S V / 13.4.2020. 11:01:27

Poštovani, Imam balkon koji se već nalazi pod određenim padom, koji sam naknadno zatvorio aluminijski stolarijom, sada bi na istom htio zamijeniti pločice koje se nalaze po padom cca. 3%,da bi sve doveo na nulu na jednoj strani bi imao glazuru 10cm a na drugoj 5cm, zato sam to odlučio za puniti laganim betonom, dali na isti mogu liječiti pločice ili moram dodatno raditi neku vrstu podloge između pločica i laganog betona i ako nemoram dali mogu ugraditi električnu mrežicu za podno grijanje direktno na lagani beton. Unaprijed se zahvaljuje na odgovoru. Lp

ODGOVOR

Nastavno vašem upitu I telefonskom razgovoru preporučamo glazuru u debljinama 5-10 cm izvesti LAGANIM BETONOM 12, kako bi se izbjeglo veće opterećenej balkonske ploče,. Na tako izvedenoj glazuri moteže postavljati keramičku oblogu, pri ćemu ćete u sloj ljepila polagati I električno grijanje.

M T / 12.4.2020. 0:27:21

Postovani,htjela bih vas pitati s čime bih mogla prijeći kamene zidove..To su stare kamene kuce i između kamenja fuge su se počele runiti i stvaraju veliku prašinu,pa sam ja htjela prebojati sa onim perivim bojama ili uljanim.. ustvari ne znam sto je najpametnije pa ako mi mozete dati kakav savjet..hvala unaprijed na odgovoru.

ODGOVOR

Preporučamo očistiti postojeći mort iz fuga u dubini 1-2 cm., cijelu površinu temeljito otprašiti i oprati vodom pod tlakom. Fugiranje izvesti MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE prema tehničkoj uputi. Nakon najmanje mjesec dana površinu dodatno hidrofobirati transparentnom mikro emulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT prema uputi. Tahničke upute proizvoda dostupne su na našoj web stranici.

I P / 11.4.2020. 12:13:17

Planiram betoniranje armiranog garaznog prilaza i armirane garazne podne ploce sveukupne dimenzije povrsine otprilike 35 m2. Suhi beton bi mi najbolje odgovarao za takve radove zbog ogranicenog prostora pa me zanima vas savjet jeli takva vrsta betona dobra za takve povrsine s obzirom da ce na toj povrsini biti parkirano osobno vozilo i ako je koju vrstu betona bi mi preporucili?

ODGOVOR

Za izvedbu armirano betonske ploče na podlozi uobičajeno se koristi beton MB 25, pa preporučamo primjenu SUHOG BETONA MB 25.