Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I B / 11.5.2020. 7:42:48

Poštovani, molim vas savjet oko ojačavanja nosivog stupa 50 x 50 x 250 cm od opeke. Statičar traži da se stara žbuka skine i sljubnice očiste do dubine 2 cm. Takav stup bi zatim trebalo obući u reparaturni mort koji treba imati konačnu čvrstoću barem 25 MPa i treba biti deklariran za primjenu na zidanoj konstrukciji prema EN 998 te biti kompatibilan za dodatno ojačavanje postavljanjem GFRP tkanine. Koji reparaturni mort preporučate za gore navedeno? Puno hvala.

ODGOVOR

U ponudi nemamo reparaturni mort koji bi odgovarao traženim svojstvima. U mogućnosti smo ponuditi SANACIJSKI MORT R2 (tlačna čvrsoća ≥ 15 MPa).

D M / 9.5.2020. 11:18:24

Poštovani, Planiram u uradi sam aranžmanu izraditi roštilj na već pripremljenoj horitzontalnoj betonskoj površini u obliku stola. Unutrašnjost roštilja (horizontalno dno i vertikalni zidovi) kanim obložiti sa šamotnim opekama (zbog eventualno korištenje za ražanj). Da li osnovna nosiva konstrukcija vertikalnih zidova (bočni i stražnji) može biti napravljena od YTONG blokova na koje bi sa šamotnim mortom prilijepio šamotne ploče, ili osnovna konstrukcija vertikalnih zidova mora biti izrađena od betona ili cigle. Hvala vam na savjetu i Srdačni pozdravi, Damir Mandić Samobor

ODGOVOR

Molimo obratite se upitom na http://www.kodric.hr/kontaktirajte-nas.html

I V / 30.4.2020. 21:49:45

Postovani, Majstori su mi postavili silikatnu zbuku, Ali vec nakon mjesec dana mi je pokazalo na dva mjesta vertikalne pukotine. Pukotine su jako Malo Ali su tamo I bojim se prozora code. Da li je moguce to nekako sanirati?

ODGOVOR

Vertikalne pukotine u principu nisu samo problem žbuke već su vezane uz podlogu. S obzirom da ovise o podlozi, a niste dali informaciju što je ispod silikatne žbuke (kakva je podloga, gdje su nastale pukotine) nismo u mogućnosti predložiti način sanacije. S toga, pošaljite potrebne dodatne informacije i fotografije fasade i pukotina kako bi Vam mogli pokušati pomoći.

T S / 24.4.2020. 14:07:25

Vezano na jučerašnji upit za betoniranje sa crnim šljunkom/zapunom,granulacija je cca 0-32.

ODGOVOR

Za pripremu betona može se koristiti agregat granulacije 0-32 mm.

T S / 23.4.2020. 10:35:32

pozdrav. imam doma jedno 2 kubika onog crnog šljunka,kao zapune neke,neznam ni kako se to stručno zove,pa zanima me da li se može betonirati s time. trebao bi neki manji parapet. da li će to držati da ne popuca i slično?

ODGOVOR

Kako u upitu niste naveli o kojoj vrsti agregata se radi kao i njegovoj granulaciji nismo u mogućnosti odgovoriti na vaše pitanje.

M M / 9.4.2020. 23:09:31

Poštovani, prije dva mjeseca postavio sam stiropor i sada mi stalno puca zid otkako sam okrecio te se čuje neki zvuk.

ODGOVOR

Informacije u vašem upitu nisu dostatne. Molim da dostavite svoj broj telefona kako bismo vas mogli kontaktirati ili se javite na bor 091/3322909.

M P / 7.4.2020. 06:49:30

Postovani,molim vas za savjet.Kupili smo drvenu kućicu kraj jezera već je tretirana s ko zna kakvim premazima,molim vas da nam kažete koji vaš proizvod kupiti da je optimalno zaštitimo od vlage u od kiše.Ljepi pozdrav hvala!

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svojoj ponudi nema proizvode za zaštitu drvenih podloga.

D H / 4.4.2020. 21:11:19

Poštovani, Da li se mogu vanjske betonske staze obraditi kulirom ( koji Vaši proizvodi ) i kako popraviti sitna oštećenja na betonskim stazama nastala poslije posipanja soli ???

ODGOVOR

Površinsku obradu oštećenih betonskih površina možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili F (ovisno o potrebnim debljinama sloja kao i površinskoj obradi). Podlogu je potrebne prethodno dobro očistiti od svih slabodržećih dijelova, temeljito otprašiti i navlažiti vodom. Za izradu pranog kulira u mogućnosti smo ponuditi KULRIMIX i zrno po izboru Ponudu možete vidjeti na: https://www.samoborka.hr/zrno

M T / 7.3.2020. 15:39:51

Koliko dana treba proci da se asfaltira beton.I ako na njemu nes pise ce se to vidjet na asfaltu?

ODGOVOR

Molimo obratite se proizvođaču asfalta. Samoborka d.d. je proizvođač žbuka, premaza, ljepila i betonske galanterije.

M K / 5.2.2020. 20:48:27

Postovanje,imam problem..naime kuca jos nije useljena ali je stavljena fasada i odradeno je zbukanje i bojanje zidova...medutim danas pod naletima orkanske bure primjetili smo kao da vjetar ulazi kroz prekidace i stekere ( njih smo skinuli jer smo bojali zidove)..Sta napraviti

ODGOVOR

Opisano strujanje zraka može biti posljedica nedovoljne brtvljenosti mjesta “ulaza” priključka odnosno instalaterskih prodora.