Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z O / 9.4.2017. 12:48:01

Poštovani,da li kulir ploče 'model padova' postoji i manje debljine od 2/2,5 cm debljine ili samo od 3,8cm!? Pitam radi pješačke staze oko kuče.Zahvaljujem na vašem odgovoru

ODGOVOR

Betonske ploče koje proizvodimo debljine su 3,8 ili 5 cm. Manje debljine ne proizvodimo. Namijenjene su za popločavanje hodnih površina (staza, ravnih krovova i sl.).

T M / 6.4.2017. 7:09:15

Postovani,molim vas da mi odgovorite na slijedeci upit. Planiram poplociti betonskim plocama povrsinu cca 7 sa 4 metara koja sluzila za pranje i parkiranje osobnih i kombi vozila. To je trenutno travnata povrsina pa je potrebna temeljita priprema. Boja betonskih ploca mi nije bitna,trazim najjeftinije rjesenje. Moraju li betonske ploce biti armirane?

ODGOVOR

Betonske ploče koje proizvodimo dim. 40x40x3,8 ili 40x60x3,8 nisu prikladne za voznu površinu, već za pješačke površine, terase i ravne krovove. Betonske ploče koje proizvodom u debljini 3,8 cm ne mogu se armirati.

B Z / 29.3.2017. 15:28:01

Molim vas da me savjetujete sta da stavim na vec gotovi beton koji je neravnog izgleda. Trebalo bi da izgleda glatko ali da ne prijedje 1cm visine zbog vec postavljenih kamenih skala. Da li postoje neke tanke ploce za poplocati ili da se stavi sloj neceg da se izgladi i napravi pad od kuce? To je vani i auta bi se trebala na to moci parkirati. Hvala unaprijed, Barbara

ODGOVOR

Podlogu treba pregletati REPARATURNIM MORTOM G u potrebnoj debljini. Betonske ploče koje prodajemo visine su 3,8 cm.

M / 24.3.2017. 14:44:26

Pozdrav! Ispred garaže planiram postaviti stazice širine cca 50cm od betonskih opločnika debljine 8cm. S obzirom na to da bi tim stazicama svaki dan prolazio automobil, zanima me bi li mogao izbjeći postavljanje rubnjaka u cijelom procesu i uz klasično postavljene opločnike samo zaliti beton kao zamjenu za rubnjake? Bi li to uzrokovalo razilaženje opločnika, ukoliko automobil prolazi u prosjeku 3-4 puta dnevno. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Umjesto rubnjaka može se izvesti betoniranje tj. parapetni zidić.

N G / 23.3.2017. 15:50:37

Pozdrav, interesiraju me merkur betonske ploče. Koje su njihove dimenzije te na koju se največu kosinu mogu postavit u %. Jer nam je priloz do garaže u kosini tj uzbrdica je. Hvala

ODGOVOR

Ploča MERKUR je dim. 40x60x3,8 cm. Ploče se postavljaju na pješačke površine, terase ili popločavanje ravnih krovova. Ako će se ploče postavljati na voznu površinu obavezno ih treba lijepiti ili debeloslojnim ljepilom za keramiku ili ih polagati u cementnu glazuru. Ploče se mogu postavljati i na kosine, nema ograničenja nagiba.

A B / 5.3.2017. 18:30:56

Da li betonske ploče debljine 3,8cm mogu podnesti težinu osobnog automobila jer bi ih postavio u natkrivenu garažu i na ulaz ispred nje hvala.

ODGOVOR

Ako ćete ploče postavljati na betonski podlogu i lijepiti ih automobil se može parkirati. Ako ćete ploče postavljati na zemljanu podlogu ploče se ne mogu ugrađivati jer će pod težinom auta popucati.

M B / 11.1.2017. 20:43:54

Postovani, U skoroj buducnosti planiram preurediti dvoriste. Dali se šuta od rušenja šupe može iskoristiti kao podloga za betonske kocke na najnižoj razini?

ODGOVOR

Takvu procjenu će vam najbolje dati izvođač radova. U našim tehničkim uputama piše koji materijal se upotrebljava za lakša ili teža opterećenja.

V . / 26.12.2016. 10:52:43

IMAM POSTAVLJENE VAŠE TLAKOVCE I UOKVIRENE BETONSKIM RUBNICIMA. ZANIMA ME KAKO MOGU POJEDINAČNO TLAKOVAC IZVADITI VAN ILI ČIME GA IZVADITI (MORAM NEKE PORAVNATI JER SU UTONULI POLA CENTIMETRA)? HVALA UNAPRIJED I LIJEP POZDRAV!

ODGOVOR

Ako su opločnici postavljeni na pijesak bez problema se mogu izvaditi i napraviti popravci tj. zamjena. Pomozite si s oštrim alatom kao kramp, tesarski ili zidarski čekić.

G J / 22.12.2016. 18:13:31

Poštovani, čime mogu očistiti mrlje od ulja na opločnicima Apolon vaše tvrtke.

ODGOVOR

Ako su se mrlje od ulja upile u površinu opločnika na žalost ničime ih ne možete oprati. Možete pokušati natopiti opločnik vodom do zasićenja, pošpricati razrijeđenom solnom kiselinom u postotku od 2 ili 3%, ostaviti da djeluje 10-15 minuta i dobro opravi vodom pod pritiskom. Napominjemo da takav postupak može djelomično očistiti opločnik od mrlja.

I B / 28.11.2016. 12:24:25

Poštovani, namjeravam terasu prekriti vašim pločama Šibenik. Do sad je na terasi beton, ali mi se nedavno dogodila nezgoda, prolilo se ulje i sad je na betonu ostala ružna mrlja koju ne mogu oprati. Zanima me kako bi se te vaše ploče ponašale u takvim slučajevima? Postoji li nekakav način zaštite?

ODGOVOR

Betonske ploče imaju deklariranu čvrstoću, otpornost na smrzavanje, mraz i sol i smanjenu apsorpciju vode a zaštitu od ulja i sličnih proizvoda ne. Nakon polaganja ploča kao dodatna zaštita poželjno je premazivanje BETOSILOM - sredstvom za impregnaciju i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploča i opločnika, opeke, porobetona, vlakno cementnih ploča, te mineralnih žbuka i boja. Brzo se upija u podlogu i postiže vodo odbojni efekt. Smanjuje transport vodo topivih soli iz betonske podloge na površinu, smanjuje mogućnost zaprljanja, olakšava održavanje i produljuje trajnost. U potpunosti zaštita od sintetskih proizvoda nema. Ploče možete naručiti kod bilo kojeg trgovca građevnim materijalom u Splitu jer svi rade s nama ili se možete obratiti u Samoborka Split doo ; Gornji Muć. Tel. 01/ 3322 716.