Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V K / 6.12.2017. 16:53:14

Poštovani zanima me vaš savjet u vezi popločavanja dijela vrta. Radi se o nekakvih 10-ak kvadrata na kojem bi se nalazila vrtna garnitura. Ne želim betonirati nego bi stavio vaše ploče. Koja je vaša preporuka ploča i što uključuje priprema za postavljanje istih? Unaprijed hvala Lp

ODGOVOR

Za izradu podloge za vrtnu garnituru predlažemo primjenu betonskih ploča ili opločnika iz široke palete naših proizvoda za uređenje i opremanje okoliša http://www.samoborka.hr/uredjenje-i-opremanje-okolisa ; Postavu ploča možete izvesti prema naputcima u nastavku : 1. Ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja, predvidjeti nagib donje podloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenog agregata 2. Nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) i nabiti valjkom ili vibropločom * 10-20 cm debljine - za lakša opterećenja * 20-40 cm debljine - za teža opterećenja 3. Nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm 4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom 5. Postavljene ploče utvrditi gumenim ili drvenim čekićem 6. Kompletno postavljenu površinu ploča zasipati (fugirati) suhim pijeskom granulacije 0-1 mm (najbolje kvarcnim pijeskom). Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge). 7. Površinu ploča po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu.

a m / 10.11.2017. 7:48:30

postovani interesuje me koliko se dugo ceka na isporuku oplocnika. hvala

ODGOVOR

Isporuka opločnika ovisi o količini i odabranom modelu opločnika , u ovom jesenskom periodu čeka se 3 tjedna.

j b / 30.10.2017. 13:43:20

Poštovani da li netko mislim od trgovina naručuje od Vas ploče RAVENA PARE , naime flai nam 6 kom. takvih ploča. Nigdje ih u KC nema. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Pretpostavljam da vam je potrebna RAVENA PRANA . Trgovine s kojima surađujemo naručuju robu po zahtjevima kupca te mislim da ćete teško kupiti navedene ploče u KC. Robu možete naručiti kod DENS COMERCE, PAP PROMET u KC ili IMV TRGOVINA, POLJOCENTAR u KŽ.

Z K / 2.10.2017. 12:50:08

Poštovani Na dvorište mislim postaviti kocke pa me interesira da li bi kocke izdrzale kamion ( kladar)s drvima cca.40 tona jednom godišnje Zahvaljujem Lp Kralj

ODGOVOR

Opločnik debljine 6 ili 8 cm može podnijeti kolnički promet. Najvažnije je da se podloga na koju će se ugraditi pločnik adekvatno pripremi tj. za teže opterećenja debljina nasipavanja treba biti barem 20-40 cm i potrebno ju je dobro zbiti valjkom ili vibro pločom.

J / 15.9.2017. 14:55:26

Koju debljinu kocki za dvorište preporučate a da npr. traktor sa 10 metara drva može ući u dvorište a da se kocke ne oštete? Pozdrav

ODGOVOR

Opločnici debljine 6 ili 8 cm u potpunost zadovoljavaju uvjete za kolni prijevoz pa tako i traktor s drvima. Dobro pripremljena podloga s adekvatnim modulom stišljivosti i dobrom drenažom osnovni je preduvjet za ispravnu ugradnju opločnika i njihovu izloženost opterećenjima.

D A / 11.9.2017. 8:12:20

Poštovani, prilikom rada u dvorištu majstori su prosuli razrjeđivač koji se koristi prilikom farbanja metalnih površina. Odmah se reagovalo i ispralo vodom, međutim dan nakon toga i dalje se vidi trag na pločama koje se došle u dodir sa razrjeđivačem. U pitanju su vaše ploče Penelopa (crvena) molim Vas za pomoć da li se navedeno može popraviti bez mijenjanja ploča. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Ako se razrjeđivač upio u gornji sloj opločnika ne možete ga ničim očistiiti. Ako je površina na kojoj je proliven razrjeđivač manja, zbog kiše ili snijega s vremenom će se mrlje smanjiti . Ako je površina veća biti će potrebno zamijeniti oštećene opločnike.

Z I / 28.6.2017. 16:35:16

Postovani. Molila bi Vas kako ocistiti od ljepila ploce u dvoristu. Ploce durch ljepljene na beton. Nemarom kod ljepljenja Imam i ljepiva na njima. To ruzno izgleda a ljepilo se stvrdnulo. Hvala. Zu srdacan pozdrav. Z. Ivos.

ODGOVOR

Očvrslo ljepilo potrebno je prije svega mehanički odstraniti s betonskih ploča. Na žalost mrlje će ostati prisutne budući da je došlo do reakcije ljepila i površine betonskih ploča. Površinski se mogu otkloniti eventualno primjenom octene ili solne kiseline (3%-tne) na način da se ploče prethodno dobro natope čistom vodom, mrlje tretirati kiselinom i nakon 1-2 minuta dobro isprati čistom vodom. Također možete primijeniti posebna sredstva za čišćenje kamena i betona dostupna u specijaliziranim trgovinama.

J V / 2.6.2017. 16:07:44

Poštovani, Planirao sam na atraktivnijem dijelu okućnice (pješački), na postojeću AB ploču (8-10 cm), izliti veće betonske kvadrate (cca 2x2 m) visine 4-7 cm. Između njih bi bile fuge od 7 cm popunjene rječnim šljunkom. Molim vaš savjet oko izbora materijala odnosno da li mogu ići s estrihom kao konačnim proizvodom ili nekom drugom mješavinom koja će ostaviti taj betonski izgled a opet biti dovoljno kvalitetna/funkcionalna? Također, zanima me i čime bi takvu površinu bilo najbolje impregnirati? Srdačan pozdrav, Joško Vukušić

ODGOVOR

Za opisanu površinu i visinu koju imate preporučamo vam da ugradite gotove naše proizvode, betonske ploče debljine 3,8 cm raznih kombinacija zrna i obrade ili opločnike debljine 6 ili 8 cm različitih boja i formata. Ponudu ploča i opločnika možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/betonski-oplocnici

M B / 28.5.2017. 12:11:30

Poštovani, molim Vas za info u vezi polaganja betonski ploča, 40x40. konkretno MILANO, al vjerojatno nebitno. Imam betonsku podlogu na koju bih postavio te ploče. I zanima me dali se one mogu postavljat na šoder kao i tlakavac ili se postavljaju na ljepilo, odnosno cement? hvala unaprijed, Lp Marko

ODGOVOR

Ako je betonska ploča izvedena u padu, ploče se mogu ugraditi na pijesak 2-4 mm ili se mogu lijepiti MORTOM ZA OPLOČENJA ili ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

D S / 7.5.2017. 10:06:47

Postovani, postavljene su mi vase betonske kocke i majstori su mjesali kvarc i cemenat skupa da se fuga strvrdne. Betonske kocke su posivile i izgubile svoju boju (naravno) . Molim vas za savjet cime ukloniti cement sa kocki da bi povratile orginalan izgled. Puno hvala

ODGOVOR

Ako je cementna masa koju su majstori sami radili očvrsnula na opločnicima, nije ju moguće skinuti bez oštećenja. Opločnik se ne fugira navedenom smjesom već se na tržištu može kupiti gotov proizvod za suho fugiranje ploča ili opločnika. Opločnik se u pravilu fugira samo s kvarcnim pijeskom.