Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

MARINA V / 7.2.2024. 14:35:38

mijenja li Betosil nakon nanosa boju opločnika ?

ODGOVOR

BETOSIL neznatno utječe na boju opločnika.

Luka M / 6.2.2024. 23:04:46

Poštovani, imam dvije situacije. Prva je da stavljam plocice na gips kartonsku plocu. Druga je da cu bojati zidove a zidovi se sastoje od: gips kartonskih ploca, probetona te stari bojani zid od betona na kojem je lijepilo i mrezica te glet. Mogu li u oba slucaja kao podlogu koristiti samoboraka univerzal koncentrat grund bez obzira radi li se od gips kartonskom, probetonskom ili betonskom gletanom zidu?

ODGOVOR

Temeljni premaz koji ide na gips kartonske ploče prije lijepljenja pločica je PREMIUM GRUND. Za sve podloge (gips kartonske ploče, gletani zid) prije bojanja preporučamo UNIVERZALKONCENTRAT GRUND. Za zid od porobetonskih blokova preporučamo da ga prije bojanja obradite glet masom TERANIL (pod pretpostavkom da se radi o unutarnjoj površini), a kao temeljni premaz i prije TERANILA i prije bojanja unutarnjom bojom kao npr.TERAPOL preporučamo UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.

ANA M / 6.2.2024. 14:13:09

dobar dan, da li je moguće da nam napravite,ili imate već i gotovu, septičku jamu? neku srednjih dimenzija. hvala

ODGOVOR

U svom proizvodnom programu nemamo gotove septičke jame.

Ivanka K / 5.2.2024. 9:31:45

Poštovani, Na podrumski svod od opeke (bolte) u dvije prostorije u prizemlju planiramo postaviti vaš lagani beton. Površina prostorija je 45 m2 (25 + 20). Na lagani beton planiramo postaviti: 1. čepasti stiropor za podno grijanje 2. estrih 3. troslojni parket. Molim Vas za savjet oko postavljanja laganog betona. Koje sve komponente moramo pomiješati i da li je potrebno ugraditi mrežu u lagani beton. Hvala Vam puno.

ODGOVOR

U mogućnosti smo Vam ponuditi LAGANI BETON 12 čiju tehničku uputu stavljam kao prilog. Za pogodnost ugradnje LAGANOG BETONA 12 molimo da se obratite projektantu.

Dragutin K / 4.2.2024. 3:07:35

Poštovani, napravio sm 5 kg glet mase. Nažalost, ne mogu je odmah potrošiti. Da li masu mogu koristiti za cca tri mjeseca ?

ODGOVOR

Ukoliko ste sav praškasti dio pomiješali s vodom, na žalost, zamiješanu glet masu nećete moći koristiti za 3 mjeseca.

L L / 2.2.2024. 11:36:15

Poštovani molio bih informaciju da li postoji u nabavi premaz za postojeći teraplast kojim bi se isti učvrtstio . Naime nakon desetak godina od montaže primjećujem da je popustilo vezivno sredstvo koje drži na okupu granulat, te bih prije nego se pojave rupe poškušao nečim ( u vidu ljepila ili laka ) zaštititi, ili prelijepiti postojeći agregat , da više ne otpada. zahvaljujem na odgovoru i lijep pozdrav

ODGOVOR

Postojeći TERAPLAST dobro očetkajte i prestružite kako bi se skinula sva zrnca koja se slabo drže. Očišćenu podlogu impregnirajte MINERALKVARC GRUNDOM i nakon barem 24h nanesite novi sloj TERAPLASTA.

mijo h / 1.2.2024. 8:00:13

Dobar dan, Postoji li pripravak /smjesa/ koju bih mogao staviti na staru vanjsku betonsku ploču da bih popravio manja površinska oštećenja i dobio ravno lijepo zagleđenu zaglađenu površinu. Nova površina mora biti čvrstoće da podnosi prolaz i parkiranje automobila. Betonska ploća je armirana debljine oko 10 cm i nema puknuća. Alternativno sam razmišljao o lijepljenju betonskih opločnika fleksibilnim ljepilom ili benkovačkoga kamena. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Za reprofilaciju betonske ploče preporučamo REPARATURNI MORT G ili REPARATURNI MORT F ovisno o potrebnim debljinama sloja. REPARATURNI MORT G za sloj debljine do 2cm. REPARATURNI MORT F za debljinu sloja do 5mm Prethodno površinu operite čistaćem pod tlakom.

Pejo B / 31.1.2024. 22:13:22

Poštovani U pripremama sam za adaptaciju podruma u obiteljskoj kući koji želim prenamijeniti u stambeni dio. Radi se o starijoj kući, a podrumski zidovi su i malim dijelom neravnim. Plafon i pod su također betonski sa nešto grubljim površinom obzirom na starost objekta. Nešto vlage je postojalo prije u prostoriji, a obzirom na vanjsku fasadu, te postavljanje drenaže vani i to je za sada nestalo. Moja namjera je da zidove i plafon obložim sa stirodurom kombinacijom debljine istoga po zidovima i plafon u, dok bi na pod postavio samo nivelirajući masu (max. 50mm),ili postaviti armirano betonsku ploču ( sa tankom žičanom mrežicom) debljine max. do 50 mm. Molim Vaše mišljenje o ispravnosti mojih namjera, i prijedloge oko vrste ugradbenog materijala. S poštovanjem,

ODGOVOR

Zbog kompleksnosti upita molimo da nam se obratite na brojeve telefona 01/33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

Samir H / 31.1.2024. 8:25:12

Poštovani. Još jedna dilema. U prizemlju oko garažnih vrata postavljen je kulirplast prije 15 god i čvrsto prijanja . htio bih preko njega zalijepiti kamene pločice, na koji način to izvesti? Moram li na neki način skinuti kulirplast ili mogu preko njega lijepiti kamene pločice debljine 1 do 2 cm ? Hvala

ODGOVOR

Ne preporučamo ljepljenje kamenih pločica na površinu obrađenu TERAPLASTOM.

Samir H / 31.1.2024. 8:12:14

Poštovani. Oko balkona sa čeone strane polijepljene su keramičke pločice. Kojim postupkom da postavim kulirplast preko tih pločica?

ODGOVOR

Ne preporučamo nanošenje TERAPLASTA na keramičke pločice na čelu balkona.