Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

RENATA VAŠATKO / 14.8.2017. 13:56:09

Poštovani, kuća je građena 1973.g. šupljikavom ciglom. Krov je promijenjen- Gerard limom i termotopom. Kuća ima 380 m2 zidova na koje ćemo staviti 10 cm kamene vune za izolaciju pa fasadu. Zidovi su neravni i treba izravnanje cca 4 cm. Koju žbuku preporučate, te koja će imati dovoljno čvrstoće za fiksiranje kamene vune, budući će sa sjeverne strane biti od 20 cm debljine. Srdačan pozdrav

ODGOVOR

Površinu izravnajte upotrebom vapneno cementne žbuke VC 60 u potrebnoj debljini. Prije žbuke potrebno je površinu obraditi cementnim špricom 4.

dinko štrbac / 14.8.2017. 13:39:14

Poštovani U hodniku nam je dio zida ofarban uljenom bojom. Boja se odlično drži i mehaničko skidanje uzrokuje veća oštećenja zida. No neravno je, i htjeli bismo pregletovati i prebojati normalnom bojom za zidove. Postoji li u Vašoj ponudu kakva impregnacije li neku slično sredstvo, uz pomoć kojeg bismo mogli pregletovati takav zid preko uljene boje. Najljepša hvala

ODGOVOR

Ako je boja na bazi otapala uljana boja, impregnacijom površine nećete postići dobru prionjivost. Potrebno je boju što više skinuti do podloge da bi mogli izravnati površinu. Nakon skidanja boje površinu je potrebno dobro otprašiti od prašine i podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDOM dan ranije. Drugi dan nanijeti FINU ŽBUKU EKSTRA do maksimalne debljine 10 mm i izravnati površinu. Nakon sušenja na redu je bojanje unutarnjim bojama po izboru.

Dubravko Čačić / 13.8.2017. 14:32:28

Poštovanje..na podrumu sa nutarnje strane mi se žbuka osipa(zbog vlage od prije) a koja više ne prodire. Očistio sam loš porpzni dio žbuke pa me zanima čime bi valjalo premazati(impregnirati) zid da se učvrsti prije saniranja...hvala

ODGOVOR

Tamo gdje je prisutna kapilarna vlaga zidovi se ne premazuju impregnacijom. Po potrebi za zaštitu od kapilarne vlage zidovi se do visine od 40 cm premazuju mineralnim hidroizolacijskim premazom za sprječavanje širenja kapilarne vlage HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom. Nakon tog premazivanja upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H u potrebnoj debljini. Ako se opeka lista i ljušti premaz za konzervaciju i učvršćivanje je FIKSANIR.

Sead Šabić / 12.8.2017. 6:00:11

Na moje prethodno pitanje dio vašeg odgovora glasi citiram ili zagladiti finom žbukom extra i obojati teratonom.Pošto sam iz BiH kontaktirao sam S-produkt Vitez no oni na stanju taj proizvod nemaju a procedura nabavke traje za mene predugo.Imaju reparaturni mort F i moje pitanje glasi može li se reparaturni mort f upotrijebiti umjesto fine žbuke etra.U podlozi ispod je specijalni temeljni mort cementni /rofix 55/ Hvala.

ODGOVOR

Pošto ste koristili proizvod koji je ima univerzalnu namjenu a prema dostupnim informacijama, REPARATRUNI MORT F ne može upotrijebiti. REPARATURNI MORT je proizvod namijenjen za zaštitu i sanaciju betonskih površina. Pošto se takav proizvod ne prodaje na području RH kontaktirajte navedenog proizvođača da vas savjetuje o daljnjoj ugradnji.

Damir Tomas / 11.8.2017. 13:45:20

Poštovani, zamijenio sam prozor u sobi,obradio ivice ljepilom za stiropor. Da li se preko ljepila može navući malter ili nešto slično da bi se zid poravnao? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Nakon zamjene stolarije otvori se najčešće žbukaju žbukom ne obrađuju se ljepilom za toplinske ploče. Na ljepilo ne možete ugraditi žbuku da bi izravnali. Ako se radi o izravnavanju do maksimalno 10 mm možete upotrijebiti FINA ŽBUKA EKSTRA.

Albert Madile / 11.8.2017. 12:26:31

Trebam betonirati grede za štangu za zgibove.Trebam jači beton. Ako sam iskopao 12 tački zemlje,trebm toliko betona. Mogu li kod Vas kupiti odgovarajući šoder i koliko vreća,te cement i koliko.Pretpostavljam omjer 1:3 Hvala

ODGOVOR

Gotov suhi beton koji prodajmo je marke C16/20. U koliko trebate veću marku betona prodajemo svježi beton i isporučujemo u mikseru ili ako je manja količina vlastiti prijevoz. Kameni agregat (rinfuzno) i sivi cement (vreće) se može kupiti , uplata u maloprodaji u Samoboru te s vlastitim prijevozom od kamenoloma.

David Blečić / 10.8.2017. 19:14:46

Poštovani, imam problem sa poplavljivanjem konobe. Kuća se nalazi u blizini mora tako da u slučaju plime dolazi do prodora mora, a u slučaju jačih kiša dolazi do prodora oborinskih voda. S obzirom da se kuća nalazi u staroj gradskoj jezgri nailazim na problem sa konzervatorskim društvom te mi sanacija sa vanjske strane nije dopuštena pa me zanima postoji li rješenje koje bi bilo primjenjivo sa unutrašnje strane kuće (iz konobe). Unaprijed zahvaljujem, David

ODGOVOR

Ako s vanjske strane sanacija nije dozvoljena jedino što s unutarnje strane može napraviti ja da sve zidove premažete hidroizolacijskim premazom te napravite tzv. bazen. Treba premazati sve površine zidova i podova s ugradnjom brtvene trake na spoju poda i zida. Premaz je najbolje ugraditi na čiste zidove bez žbuke. Poželjno bi bilo da upotrijebite dvokomponentnu polimer cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ali ako je objekat pod konzervatorskom zaštitom premaz koji možete upotrijebiti je cementna mineralna hidroizolacija HIDRO PROTEKT.

ana mesdjian / 10.8.2017. 14:47:31

Zeljela bih da mi savjetujete koje proizvode bih trebala koristiti za sanaciju i onda zagladjivanje starog betonskog poda u kuhinji (ca. 30-40 god.). U medjuvremenu ima mjestimicna ostecenje (neke rupe dublje i od 40mm), ima i kopanja i krpanja s drugim betonom i neravnina. K tome pod nije u vagi, pa ne mogu koristiti samonivelirajuce smjese. Molila bih Vas i cijenu preporucenog proizvoda i da li isporucujete na cijelom podrucju Hrvatske. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za krpanje i izravnavanje postojeće podloge kao i izvedbu novog sloja upotrijebite CEMENTNI ESTRIH 20. Cijena CE20 je 0,82 kn/kg vreće 25kg , vreća 20,62 kn s uračunatim pdv-om. Proizvod se može naći kod svakog bolje opremljenog trgovca građevnog materijala na području RH, jer radimo s velikom većinom trgovaca. Pojedinačne dostave ne radimo.

Boris Kustec / 9.8.2017. 11:01:56

Poštovani, u podrumu koji je pola u zemlji a pola vani počeo se runiti beton (pojavljuje se sitna prašina). Jedno davno sam pročitao da se mogu pojaviti nekakve gljivice koje razaraju beton. Molim Vas za pomoć kako to zaustaviti i sanirati. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Na pojavu oštećenja ab konstrukcije utječu: kvaliteta materijala, projekt konstrukcije, kvaliteta materijala i izgradnje, primjena mjera zaštite konstrukcije, agresivnost okoliša konstrukcije, opterećenja kojima je konstrukcija izložena, kvaliteta održavanja. Razaranje konstrukcije može biti i biološko koje nastaje tek kada su oštećenja mehanička, kemijska i klimatska. Treba očistiti površinu te sve loše dijelove maknuti. Čistu površinu zaštititi novim slojem cementne žbuke. Po potrebi ako je vidljiva armatura zaštitit ju antikorozivnim sredstvom, te površinu ab ožbukati ili CEMENTNOM ŽBUKOM C-80 ili REPARATURNIM MORTOM R4 250.

Lovre Grubić / 9.8.2017. 8:35:21

Poštovani. Dali se može postaviti hidroizolacija i kako na betonsku ploču prije niveliranja Teraneks masom. Radi se o garaži cca 35m2 gdje bih kasnije postavio epoxy premaz kao zavrsni sloj. Hvala

ODGOVOR

Ako se ugrađuje hidroizolacijski premaz treba biti polimer cementni ili cementni. Na očvrsli hidroizolacijski premaz može se ugraditi samonivelirajuća masa TERANEKS. TERANEKS preporučamo ugraditi direktno na betonsku podlogu prije ugradnje epoksi poda bez hidroizolacijskog premaza. Naš hidroizolacijski premaz ugrađuje se četkom, valjkom ili gleterom.