Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Dragutin Švajcar / 8.10.2017. 15:29:33

Imam glazuru na garaži i htio bi to premazati nekom tekucinom da mi ne propušta vodu po toj garaži se hoda ne stalno ali hoda se znaći tekucinu otpornu na sunce i zimu i habanje .Hvala

ODGOVOR

Traženi tip tekućine za premazivanje nemamo.

i kramar / 6.10.2017. 19:14:20

Imam pitanje za termofasadu.Zavrsni sloj na termofasadi je akrilna žbuka.Prilikom jačih kiša voda mi kroz fasadu ulazi kroz zid te se unutar stana na zidovima vide fleke od prodora vode.Način sanacije:da li prefarbati taj sporni dio na fasadi ili nešto drugo?

ODGOVOR

Ako na objektu imate akrilatnu žbuku gotovo nije moguće da vam je žbuka upojna, jer vezivo u akrilatnoj žbuci je visoko vodoodbojno. Potrebno je utvrditi kakve su vam pukotine, koliko se prostiru kolike su dubine, pa nakon toga utvrditi koji tip sanacije se može izvesti da li premazivanjem disperzivnim kitom, bojom s mikrovlaknima i sl.

Darinka Bahun / 6.10.2017. 14:14:11

Poštovani, molim Vas preporuku za čišćenje kamena (kulir spomenik)? Unaprijed zahvaljujem! Lijep pozdrav, Darinka

ODGOVOR

Sredstva za čišćenje spomenika ne držimo niti prodajemo. Možete ih pronaći u raznim trgovačkim centrima.

drago dzinic / 6.10.2017. 8:31:53

Postovanje,imam dvije kante cc50 kg.fasade .Fasada je stara oko 5 godina stoji neotvorena.Dali je ta fasada uopce jos iskoristiva .

ODGOVOR

Ako su kante bile skladištene na sobnoj temperaturi te se nisu smrznule i nisu se otvarale, potrebno ih je otvoriti i vidjeti u kakvom su stanju, da li se mogu promiješati i da li su bez neugodnog mirisa. Ako se mogu promiješati i nemaju neugodan miris mogle bi se upotrijebiti.

Zeljko Bozic / 4.10.2017. 8:21:01

Postovani. Zanima me razlika u akrilnoj i silikatnoj zavrsnoj zbuci. Kuca je cca 3 km od mora i sto preorucujete? Koju velicinu zrna preporucujete,razmisljam o 2 mm,koja je razlika i o cemu ovisi velicina zrna,preporuka? Ispod je striropor 5 cm

ODGOVOR

Silikatne i akrilatne, osim po vrsti veziva, razlikuju se i po svojim svojstvima. Akrilatne žbuke imaju veću vodoodbojnost dok silikatne imaju veću paropropusnost. Obzirom na lokaciju objekta preporučujemo završne žbuke visoke vodoodbojnosti kao što su akrilatne žbuke TERAKRIL ili SILIKONSKA ŽBUKA zaribane teksture Z granulacije 1,5 ili 2 mm. Izbor granulacije osim o željenoj teksturi, ovisi i o pripremljenosti podloge.

Mario G / 3.10.2017. 22:56:58

Imamo terasu dimenzija 10x4 na koju bi željeli staviti keramiku. Trenutno je na terasi samo deka koja nije u padu. Htjeli bi napraviti pad po kraćoj strani od 1%. Znači od 4cm do 0cm. Da li imate u asortimanu sredstvo koje bi mogli koristiti za ovu namjenu? Zahvaljujem

ODGOVOR

Na postojećoj AB ploči potrebno je izvesti podlogu u padu za što preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 20 u debljini 3-7 cm. Nakon sušenja estriha preporučujemo izvedbu polimer-cementne hidroizolacije tipa HIDROELASTIK 2K ili HIDROPROTEKT DUOELASTIK, te oblogu keramikom uz primjenu fleksibilnog ljepila TERATEKT FLEKS, i fleksibilne mase za fugiranje TERAFIL FLEKS.

Ante Matić / 3.10.2017. 15:56:09

Poštovani Zanima me koji Vaš proizvod bi odgovarao onom šta se na eng. zove concrete sealer? Hvala i lijep pozdrav

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu ima sredstvo za hidrofobiranje betonskih površina – BETOSIL, primjenom kojeg se smanjuje površinska kapilarne vodoupojnost. Karaktersitike proizvoda kao i detalje primjene možete pronaći na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/betosil .

T P / 3.10.2017. 13:32:34

Poštovani Možete li mi preporučiti koji vaš proizvod da izaberem. Evo moj problem, Imam betonsku klijet koja s jedne strane ima gušternu za kišnicu. trebao bih hidro izolirati gušternu iznutra da mi vlaga ne probija u klijet. hvala na pomoći

ODGOVOR

Za izvedbu hidroizolacije cisterne za vodu preporučamo HIDROPROTEKT. Cisternu je potrebno isprazniti, temeljito očistiti te prosušiti kroz par dana. Na mat vlažnu podlogu nanositi HIDROPROTEKT zidarskom četkom u tri sloja križno. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/hidroprotekt .

Branimir Golub / 3.10.2017. 2:32:10

Kupio sam dvokomp. Hidroelastik 2K. Nesretnim slučajem nestale su mi 2 kantice tekućine za mješanje! Kako i gdje mogu nabaviti samo kantice sa tekućinom! Lp!

ODGOVOR

Tekuću komponentu za HIDROELASTIK 2K može se naručiti kod nas i kupiti. Cijena tekuće komponente je 280,00 kn+pdv kantica od 6,25 l. Ako ste hidroizolacijski premaz kupili preko trgovine i tekuću komponentu možete naručiti preko njih.

Zeljko Kralj / 2.10.2017. 12:50:08

Poštovani Na dvorište mislim postaviti kocke pa me interesira da li bi kocke izdrzale kamion ( kladar)s drvima cca.40 tona jednom godišnje Zahvaljujem Lp Kralj

ODGOVOR

Opločnik debljine 6 ili 8 cm može podnijeti kolnički promet. Najvažnije je da se podloga na koju će se ugraditi pločnik adekvatno pripremi tj. za teže opterećenja debljina nasipavanja treba biti barem 20-40 cm i potrebno ju je dobro zbiti valjkom ili vibro pločom.