Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Željko Bandur / 29.8.2017. 9:35:46

Poštovani, imam vikend kuću na otoku te me zanima koji vrstu fasade bi preporučili s obzirom na veliku količinu soli u zraku. Hvala.

ODGOVOR

Ugradite akrilatnu žbuku TERAKRIL Z ili SILIKONSKU ŽBUKU Z u boji po izboru.

Josip Josip / 28.8.2017. 23:37:30

Postovani,unaprijed zahvaljujem i sve pohvale za tvrtku,proizvode i zaposlenike, lijepo da je sacuvano nesto s tolikom povjescu. Pitanje sljedece, renoviranje nekoliko tus prostora s vadjenjem stare tus kade, umjesto koje ce ici plocice s tus kanalicom (odvodom,)molim vas vasu preporuku kako obaviti radove i s kojim proizvodima,sad je podloga neravna a htjeli bi staviti stiropor za termoizolaciju ispod plocica,dali je ispod stiropora potrebno izravnavanje,a iznad glazura pa nakon tog hidroizolacija pa ljepilo te plocice ili kako vec vi cete bolje znati,radujem se brzom odgovoru,jos jednom hvala,lijep pozdrav

ODGOVOR

U prostorima izloženim čestoj vlazi kao kupaone, ne možete ugraditi toplinsku izolaciju s pločama stiropora pa na to lijepiti keramiku. Zidove treba izravnati žbukom VC 60 i nalijepiti keramiku koristeći ljepilo TERATEKT FLEKS. Prije polaganja keramike zidove i pod premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOLESTIK u dva sloja, na spoju poda i zida ugradite traku za brtvljenje.

Vesna Slabinac / 21.8.2017. 15:21:26

Oko ulaznih vrata u kucu napravljen je okvir od nebrusenog kulira. Potpuno je neostecen no s vremenom se uprljao. Prali smo ga sa raznim preporucenim sredstvima ali i dalje izgleda sareno/prljavo. Koji Samoborkin proizvod bi bio pogodan za premazivanje ili gletanje kulir povrsine da se dobije ravnomjerna siva boja? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Nakon čišćenja premažite suhu površinu BETOSILOM ILI SILIKOSAM KONCENTRATOM. Prije premazivanja navedenim proizvodima poželjno bi bilo kontaktirati firmu ČISTO da se napravi čišćenje kulira tj. poliranje pa nakon toga premazivanje.

marko adric / 21.8.2017. 13:57:39

pozdrav.. zanima me fasadna boja teraton v nijanasa 3233 . koji je njen hbv ''????i dali se moze nanositi na ljepilo i stiropor vani???

ODGOVOR

Fasadnu boju nije primjereno nanositi na polimer cementno ljepilo već završno dekorativnu žbuku minimalne granulacije 1,5 mm. Faktor refleksije za ton 3233 je 13.

Tin H / 18.8.2017. 9:25:43

Poštovani, renoviram stan površine 55m2 i trenutno imam neravnu staru cementnu glazuru. Na sitnorebričastoj konstrukciji je sloj nabijenog pijeska od cca 3cm i na tome je neka suhasta cementna glazura od cca 3 cm (neravna). Trebao bi odlučiti da li razbijati postojeću glazuru i raditi novu ili je ići ravnati. Neujednačenost postoji do 3cm. Molio bi Vas preporuku prozivoda s kojim bi mogao raditi eventualna izravnavanja i uputu da li se može stvar izravnati u jednom nanosu ili je potrebno ravnati u više slojeva i čekati međusušenje slojeva. Hvala i pozdrav, TH

ODGOVOR

Površinu izravnajte upotrebom gotove cementne glazure CEMENTNI ESTRIH 20 , u potrebnoj debljini. Izravnati možete u jednom sloju , nije potrebno u više slojeva.

Darko Pribanic / 16.8.2017. 23:12:39

Postoji li kod vas neki proizvod kojim bi se mogla zapuniti šupljina između betonske deke i temelja jer pri kiši dolazi do prodora vode u podrumski prostor. Betonska ploča je izrađena nakon temelja pa se ne oslanja na njih. Može li se neko od vaših sredstava koja se inače nanose četkom koristiti kao tekuča ispuna spoja deke i temelja,spoj bi trebao biti oko 2cm dubok i širok?Imate li neki drugi savjet molio bih vaše stručno mišljenje o izvedivosti istog,hidroizolacija je moguča samo iz unutrašnje strane tj.negativne. Hvala

ODGOVOR

Šupljinu između ab ploče i temelja zapunite MORTOM ZA PODLIJEVANJE 0-2.

Vedran / 16.8.2017. 11:05:45

Poštovani, trebam vaš savjet u vezi odabira materijala. Radim pregradni zid između stanova i kako po novom tehničkom propis (Tehnički propis o racionalnoj i.....NN128/15) zid između stanova mora biti toplinski izoliran (maksimalni koeficijent prolaska topline U=0,60 W/m2K) mislio sam odabrati slojeve _1)toplinsko izolacijska žbuka 2)šuplja blok opeka (akustična) 3)toplinsko izolacijska žbuka. Pitanje_je li pametno vašu toplinsku izolacijsku žbuku (TERATERMO 100) postavljati u vlažne prostorije (tip kupaonica)......ako nije, koja bi bila alternativa.

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne smije se ugrađivati u sanitarni prostor. Sanitarni prostor ožbukajte žbukom VC 40.

Sunčica Vidović / 15.8.2017. 17:09:56

Poštovani,zanima me koja je cijena kompjuterskog prikaza fasade I koliko se ceka na izradu istog. Hvala

ODGOVOR

Izrada je za sada besplatna, a vrijeme ovisi o trenutnom broju zahtjeva koje obrađujemo i koliko je vaš zahtjev kompliciran za izradu.

Josip Kralj / 15.8.2017. 11:39:51

Poštovani, Imam podrum koji je zidan sa betonskim kvadrima i koji se jednim dijelom nalazi ispod zemlje, postavljena je el. instalacija ( izrezani kanali i postavljeni bužiri ), ali nije još ožbukan, molim vas savjet kako zaštititi zidove od vlage. Hvala.

ODGOVOR

Za zaštitu zidova od vlage upotrijebite dvokomponentni hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK koji se nanosi u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom. Nakon izvedene hidroizolacije ožbukajte zid žbukom VC 40.

Tomislav Katić / 15.8.2017. 9:02:31

Imam staru kamenu kuću u Istri (iz 19. st., bez izolacije) i u prizemlju je kapilarna vlaga. Otkop temelja nije moguć, pa vas molim savjet za sanacijsku žbuku?

ODGOVOR

Za sanaciju zidova pod kapilarnom vlagom upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H , u potrebnoj debljini. Prije žbuke površinu obradite sanacijskim špricom SANISIL ŠPRIC.