Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

KRISTINA LIEBERTH / 3.4.2018. 10:44:28

Poštovani, radi se o kući ,donjem dijelu koji je cc 30 cm u zemlji. Kod jakih kiša voda prodire u prostor. od kuda krenuti kod sanacije ? unaprijed zahvalan na odgovoru . lp Kristina

ODGOVOR

Potrebno je utvrditi da li tamo gdje vam prodire voda postoje pukotine u unutrašnjosti i prvo ih sanirati, po potrebi s vanjske strane napraviti otkop, hidroizolaciju ,drenažu. Proslijedite nam nekoliko slika pa da vam pokušamo dati konkretan prijedlog.

Mladen Janković / 2.4.2018. 17:17:16

Poštovanje, zanima me koje proizvode imate u asortimanu tj. koje bi preporučili za obradu zida od siporeksa na balkonu, sa unutarnje i vanjske strane?

ODGOVOR

Obrada zidova od porobetona može biti na više načina: gletanje polimer cementnim masama, tankoslojnom žbukom, vapneno- cementnom žbukom ili ugradnjom toplinskog sustava s pločama EPS, MW, MULTIPOR, XPS. Kada definirati što želite tj. kakvu obradu želite, ponuditi ćemo vam adekvatne materijale.

Đani Stanić / 2.4.2018. 11:55:21

Poštovani! Kupio sam Samoborkino bijelo kulir zrno za izradu pranog kulira u bazenu. Zanima me koju impregnaciju i hidroizolaciju koristiti obzirom da je bazen u pitanju. Od oplata je ostala glatka površina.Da li se kulir može nanositi na tako glatku površinu ? Unaprijed hvala Đani Stanić

ODGOVOR

Za navedeno javite se izvođaču radova pranog kulira koji će na licu mjesta vidjeti podlogu i ocjeniti da li vam je potrebna hidroizolacija i način izvedbe kulira. Možete se javiti firmi NESEK TERACO 098/ 857-100 049/ 232-893 ili info@kulir-nesekteraco.hr, www.kulir-nesektraco.hr

Alen Matijević / 1.4.2018. 9:08:33

Poštovani, želimo prefarbati crvenu fasadnu ciglu na unutarnjem zidu u dnevom boravku . Željeli bi potpuno prekriti cigle i fuge bijelom bojom. Cigle su čiste i ravne a do tog zida se nalazi i kamin (da li mora biti i termostabilna boja?). Koji postupak predlažete za farbanje i koje proizvode? Hvala unaprijed ,lp

ODGOVOR

Fasadnu ciglu možete prebojati upotrebom fasadne boje TERATON V u bijeloj boji ili u boji po ton karti. Boja se direktno nanosi na čistu površinu i boja u dva sloja bez impregnacije. Prije bojanja potrebno je provjeriti prionjivost novog sloja boje na ciglu, jer fasadna cigla u samoj proizvodnji zna biti zaštićena premazima visoke čvrstoće.

božidar Novoselec / 31.3.2018. 16:09:46

Poštovani! Imamo stepenice navučene kulirom več više od 15 godina..ove zime je na par mjesta napuklo (cca 30cm po dužini i 2-3mm širina ) Čime bi mogli napuniti te pukotine da još malo izdrži..puno Vam hvala i lp

ODGOVOR

Pukotine možete zapuniti REPARATURNIM MORTOM F. Mort je potrebno više razrijediti da bude razljevni pa popuniti pukotine. Ukoliko s REPARARURNIM MORTOM nećete moći, probajte UNIVERZALNI SILIKON.

DALIBOR HORVAT / 28.3.2018. 17:08:26

Poštovani Interesira me gdje mogu kupiti betonski poklopac(sa manjim vratima u sredini) za samoborka betonsku cijev?Vanjski fi cijevi je 120cm a unutarnji fi je 108 cm.Iz Krapine sam pa me interesira gdje mogu najbliže kupiti i po kojoj cijeni?

ODGOVOR

Betonski poklopac s vratima nemamo, već samo betonske poklopce s manjim poklopcem i otvorom: 1200/ 500 i 1200/600 mm, a možete ih naručiti preko trgovine građevnog materijala KERAMIX Krapina, FIDUS PAVIĆ. Cijene su u trgovinama ne znamo jer kupci sami formiraju cijene.

Marin P / 28.3.2018. 10:59:25

Imam vanjsku terasu, u potpunosti na otvorenom, djelomično zaklonjenu od sunca, veličine cca(5x14) 70 m2. Prilikom sanacije je postavljena ljepenka, stirodur i estrih bez kvarcnog pijeska. Terasa se koristi svakodnevno za sve osim parkiranja vozila. Obzirom da se površina trusi, zanima me da li postoji nekakva masa kao završni sloj koji bi poboljšao mehaničku (može i hidroizolacijsku, nije uvjet) otpornost površine. Opcija s keramikom mi nije prioritet obzirom na klizanje, pa ukoliko je moguće izbjeći pokušao bih. Hvala!

ODGOVOR

Prije bilo kakve sanacije potrebno je utvrditi da li postojeća čvrstoća glazure zadovoljava novi sloj materijala. Ukoliko je čvrstoća dobra, a samo se površinski sloj trusi tj. čvrstoća glazure zadovoljava novi sloj, površinu pregletajte upotrebom REPARATURNOG MORTA G. Podlogu nakon čišćenja impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom , neposredno prije upotrebe reparaturnog morta.

Marko Berečki / 27.3.2018. 14:43:49

Poštovani, Lijepo molim savjet. Radi se o vikendici na moru. Izgrađena je 1998. godine. SEP fasada je tijekom godina i vremenskih utjecaja, posebice prilikom južnog vjetra i nevremena, ispirana kišom. Fasada je generalno u dobrom stanju, no od nekadašnje bijele boje pretvorila se u tamno sivu. Budite ljubazni pa mi preporučite što napraviti (oprati fasadu i kako, premazati ili navući novi završni sloj i kojim sredstvima odnosno materijalima to napraviti). Hvala unaprijed na odgovoru! S poštovanjem, Marko Berečki

ODGOVOR

Fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom, suhu površinu premažite biocidnim pripravkom TERACID u jednom do dva sloja ovisno o zarazi mikroorganizama. Nakon jedan do dva dana površinu premazati fasadnom bojom TERATON V ili SILIKONKOLOR , u boji po izboru. Impregnacija prije bojanja nije neophodna, ali pošto je fasada već 20 godina stara, poželjno bi bilo da se impregnira UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom prije bojanja.

Tonči Španjol / 26.3.2018. 15:21:59

Poštovani, imam slučaj gdje je na grubu žbuku nanesena boja za unutarnje zidove. Sada bi na te iste zidove nanio finu žbuku. Zanima me koji proizvod preporučate, a da bude najmanje zlo, odnosno da potraje neko vrijeme (fina žbuka, ljepilo...) Inače radi se o garaži. Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Postojeću boju potrebno je postrugati što više, površinu dobro odprašiti i unutarnje zidove impregnirati te pregletati unutarnjom glet masom TERANIL. Nakon gletanja prebojati disperzivnom bojom TERAPOL ili POLAKRIL.

Vlado Ivankovic / 25.3.2018. 0:14:15

Poštovani, Lijepo ozbukana (strojno) donja etaza kuce dnevni boravak i kuhinja. Što mi savjetujete prije farbanja zidova, koji materijal da ne bude puno hrapavo. Unaprijed Vam hvala. Vlado Ivankovic

ODGOVOR

Površinu pregletajte jednom od glet masa TERANIL, TERANIL EKSTRA ili TERANIL MAX. Neposredno prije gletanja, površinu treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om.