Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D Ž / 6.4.2011 9:50

Da li se glazure koje na dijelovima nisu dovoljno ravne (završne obloge će biti keramika i parket), mogu izravnati na način da se npr.unutar jedne prostorije samo na dijelovima izravnaju od 0 do cca 10-15 mm ili glazure moramo izravnati na način da izravnavajući materijal nanesemo cijelom površinom glazure u toj prostoriji u nekoj minimalnoj debljini? Prvi način bi mi bio prihvatljiviji ako ga je moguće izvesti. Molim i info kako i s kojim vašim proizvodom/proizvodima da to napravimo.
Usput, tehničke upute od reparaturnih mortova se ne mogu otvoriti.

ODGOVOR

Izravnavanje cijele površine samonivelirajućom masom puno je bolje rješenje prilikom izvedbe jer će masa jednolično popuniti i ostale neravnine koje su možda na postojećem estrihu, ali se masa može nanjeti samo na mjestima gdje je potrebno.
Upotrijebite TERANEKS DEBELOSLOJNI uz impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova.

g s / 31.3.2011 23:16

Poštovani.
Htio bih u jednoj prostoriji u kojoj je postavljen parket(3cm)postaviti keramiku jer je došlo do prenamjene tog prostora.Interesira me dali mogu na postojeći parket zaljepiti pločice,ako je moguće htio bi znati kakav je postupak.Parket je star i na betonskoj je deki očuvan je i stabilan .Hvala.

ODGOVOR

Proizvode koji se mogu postaviti na drvene obloge nemamo niti proizvodimo, te vam ne možemo sugerirati da lijepite keramiku direktno na parket. Preporučamo vam da parket skinete, podlogu očistite, otprašite i izravnate samonivelirajućom masom TERANEKS DEBELOSLOJNI u debljini do 20 mm te nakon sušenja od minimalno 10 dana polijepite keramiku s ljepilom TERATEKT F.
Ako je nakon skidanja parketa površina koju treba izravnati viša od 30 mm potrebno je izvesti cementu glazuru i tek onda lijepiti keramiku.

I / 31.3.2011 0:29

Renoviram spavaću sobu i treba mi par savjeta. Na par mjesta se zbog vlage pojavila plijesan, na koji način sanirati to i što napraviti da se plijesan ne vraća. Kako taj problem (pukotinu) sanirati sa vanjske strane?
Imam još jedno pitanje: na unutarnjim zidovima na par mjesta boja se ljušti sa zidova, može se podignuti noktom. Što napraviti da se to ne događa.
Zahvaljujem

ODGOVOR

Pojavu plijesni na unutarnjim zidovima uzrokuje vlaga u zidu. Pojava vlage uzrokovana je kondenzom (zbog slabe toplinske izolacije vanjskog zida i nedovoljne cirkulacije zraka-što onemogućava sušenje), kapilarnim vlaženjem zida (zbog izostanka horizontalne hidroizolacije temelj zida) ili oborinskim vodama.
Potrebno je, znači, utvrditi uzrok vlaženja te otkloniti nedostatke (niste nam naveli da li je prostorija u prizemlju ili na katu).
Preporučamo Vam dovesti stručnjaka na objekt, da se utvrde točni nedostaci te predloži kvalitetna sanacija.
Za sve Vaše probleme Samoborka ima odgovarajuće materijale za sanaciju.
Do ljuštenja boje dolazi zbog postojanja vlage u zidu ili moguće zbog previše nanosa boje na zidu.

Z R / 31.3.2011 14:25

Poštovani, na Krku, 1000 m od mora na ciglanu kuću trebam napraviti fasadu, kažu da mi je kat zarotiran i da imam puno neravnina pa bi toplinksa žbuka bilo najlakše rješenje da se neravnine pokriju. Što mi vi preporučate od svojih proizvoda koje materijale upotrijebiti? Kakav je postupak?
Kažu da završni sloj bi bolje rješenje bio terakrilni se, da li je to točno?
Zanima me i boja za beton za 60m2 te zanima me postupak impregnacije i koje materijale pri tom mi preporučate?
Unaprijed hvala,
Zrin

ODGOVOR

"Prema opisu iz upita ne možemo znati kako je objekt ""zarotiran"" i kolika su odstupanja.
Ako se radi o većim odstupanjima upotreba toplinske žbuke je svakako bolje rješenje. Upotrijebite toplinsku žbuku TERATERMO 080 koja ima najbolji toplinski koeficijent i koja zadovoljava prema novim propisima o uštedi toplinske energije. Cijelu površinu pregletajte TERATERMO GLET.om i završno obradite akrilatnom žbukom TERAKRIL u boji, teksturi i granulaciji prema izboru iz naše ton karte.
Naša boja za beton se zove AKROTON i također se može odabrati u našoj ton karti. Impregnacija za boju za beton nije potrebna već se boja direktno nanosi na betonsku podlogu.
"

s / 27.3.2011 11:24

Poštovani,
da li postoji neko ljepilo za gips ploče, koje bi se ljepile na već postavljeni učvršćeni stiropor i da li vi imate to ljepilo, i koja je cijena.
Hvala

ODGOVOR

Za lijepljenje gips ploča na postojeći EPS tj. način ugradnje istih ploča najbolje je konzultirati se s proizvođačem gips ploča KNAUF. Ljepilo koje mi proizvodimo se zove LJEPILO ZA GIPS PLOČE, i njime se ploče direktno mogu lijepiti na zid, ali iskustvo lijepljenja ploča na stiropor nemamo, već samo s izvedbama KNAUF ploča kao ventilirani sustav s toplinskom zaštitom vunom ili pločama EPS.

D / 26.3.2011 20:40

Renoviram kupaonicu (cca.10m2). Koje vaše proizvode upotrijebiti da dobru hidroizolaciju?

ODGOVOR

Možete upotrijebiti hidroizolacijski premaz HIDROIZOLACIJSKA ŽBUKA na spoju poda i zida.
Hidroizolacijsku žbuku nanositi četkom u dva premaza direktno na površinu. Nakon izravnavanja zidova podložnom žbukom VC 40, i podova CEMENTNIM ESTRIHOM 20, keramiku lijepite proizvodom TERATEKT F , a sljubnice fugirajte TERAFILOM F.

N N / 20.3.2011 18:31

Poštovani,

molim Vas da mi pomognete!

Prije dvije godine stavljali smo stiropor i fasadu u boji. Završni sloj je silikat - silikon (nije vaša firma, ali me zanima što učiniti i kako se postaviti) nepto sivo ljubičasto i točno smo pazili koja jačina može ići na stiropor.

I nakon dvije godine fasada je na jenom dijelu izlijedjela kao da ne polijana s nečim i izbile su bijele crte(izbjeljene). To je strana koja je na suncu cijeli dan (jugo-zapad) i to se javilo samo na donjem dijelu kuće, a na drugim stranama nema ništa. Čak ni na sjevernoj strani gdje pada kiša nema ništa. S time da je na tom djelu malo tanje navučena ta završna žbuka i kao da nije dobro popunjeno.

Sad čekamo tehnologa da vidi tko je pogriješio (proizvođači ili izvođači radova).

Čuli smo da ako prihvate reklamaciju da oni daju farbu da se to ponovno ofarba, ali mi sada ne znamo što učiniti. Da li pristati na to ili ne, da li se može navuči ponovno završni sloj na već postojeći?

Osobno mislim da bi se to vidjelo da je pofarbano u onosu na ostali dio fasade.

Molim Vas za savjet, jer smo očajni!

Unaprijed hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. Samobor odgovara za kvalitetu svojih proizvoda i nakon ugradnje proizvoda. Nakon prigovora na kvalitetu utvrđuje se uzrok nastale štete.
U koliko je bila skrivena greška u materijalu trošak sanacije (koju utvrđuje odgovorna osoba Samoborke d.d.) snosi Samoborka d.d. (materijal za sanaciju i posao sanacije).
U koliko je do štete na fasadi došlo greškom izvođača radova, tada je on dužan sprovesti sanaciju o svom trošku.
Sanacija u svakom slučaju mora biti tehnički i estetski korektno odrađena.

N T / 19.3.2011 20:49

Da li se vaši betonski stupovi za ogradu ukopavaju u zemlju ili im treba betonska podloga ?
Živim u Sisku i zanima me gdje ih najbliže mogu kupiti i može li količina biti manja od jedne palete ?

ODGOVOR

Stup za ogradu ukapa se u zemlju min. 80 cm, te učvrščuje betonom.
Stupove prodajemo po komadima.
U Sisku se možete obratiti firmi EXCO doo Sisak, gdje ćete dobiti sve daljnje informacije.

t g / 23.3.2011 9:14

poštovani molio bih vas jedan savjet.sa čme bih mogao lijepiti benkovački lomljeni kamen na ozidane zidove od betonskih blokova na vrtnom roštilju ,a da se s vremenom ne odlijepe od vručine.postoji li kakva predradnja,ili se može direktno lijepiti. hvala

ODGOVOR

Proizvode koji su namijenjeni obradi vrtnih roštilja ne proizvodimo, ali možemo vam ponuditi, kao zamjenu, MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE kojim možete zidati i fugirati kamen. Kamen ugrađen s tim mortom neće se odlijepiti, no značajnije je pitanje koliku toplinu roštilja će vam izdržati betonski blok. Bolje rješenje bi bilo da ste vrtni roštilj zidali vatrostalnom ili silikatnom opekom.
Predradnje nema osim da se podloga i kameni blokovi navlaže vodom. Kontaktirajte proizvođače vrtnih roštilja i kamina za njihov savjet.

K / 22.3.2011 10:08

Želim izravnati pod na balkonu i postaviti pločice. Pod ima velik pad, 4 cm na 1 m. S čime da poravnam pod slojem debljine od 0 do 4cm. Puno hvala.

ODGOVOR

Pod na balkonu izravnajte gotovom smjesom CEMENTNIM ESTRIH 20, kojoj dodajete samo vodu.
Nakon sušenja, keramiku polijepite fleksibilnim ljepilom TERATEKT F.
Obavezno ugradite okapne profile.