Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M M / 15.8.2011 13:51

Prije 6 godina sam radio fasadu s Vašim sepom a ove godine sam produžio kuće i sad bi povukao isti sep ali sam izgubio šifru boje. moje pitanje glasi kako pronaći odgovarajuću boju-ton?

ODGOVOR

Od 2008g. sve obojene završno dekorativne žbuke proizvode se u tonovima prema ton karti POGLED U BOJU.
U koliko ste u mogućnosti dostaviti manji uzorak SEP-a utvrdit ćemo kojem tonu odgovara.

S Č / 17.7.2011 21:38

Kako sam već pročitao teraplast nije za horizontalne površine ali kako nema sličnijeg proiozvoda zanima me dali je moguće zaštititi teraplast nekim premazom preko njega ako je problem u površinskoj vlazi, ili ispod njega ako je problem u kapilarnoj (znači iznutra). Naime radi se o ogradi koja ima klupice koje su izvedene u radiusu, znači neće se zadžavati voda odozgora. Isto tako odvojena je od ostatka ograde jer je ljepljena silikonom pa nema kapilarne vlage. Pitanje je sa čime bi se teraplast u konkretnom slučaju mogao zaštititi.
Hvala

ODGOVOR

TERAPLAST nanesen na horizontalne podloge ne možete ničime premazati jer je namjenjen isključivo za vertikalne podloge.
Vertikalnu podlogu pregletaje HIDRO ŽBUKOM ili REPARATURNIM MORTOM da se donekle smanji kapilarna upojnost.

d d / 14.7.2011 14:01

Poštovanje ! Imam pitanje u vezi sanacije podruma .Dolazila mi je voda u podrum ispod stepenica.Ja sam razbio stepenice i vidio da ispod njih nije bilo izolacije ( nije stavljena ljepenka ).Sada me zanima čime bi trebao premazati temelj podruma i deku prije zidanja novih stepenica.Stepenice su inače zidane tako da su naslonjene na temelj,znači treba sanirati ispod njih i spoj stepenica sa temeljom.Inače je sve ok,deka je izolirana sa ljepenkom i ne propušta.Zaboravio sam napisati da sam također razbio i oko pola metra glazure pa i nju trebam ponovo napraviti,pa Vas molim što bi mi preporučili. Molim Vas odgovor jer sutra bih trebao kupiti neko sredstvo i preko vikenda sanirati podrum.Hvala na odgovoru ! Damir drakšić .

ODGOVOR

U vezi hidroizolacije preporučamo vam da se obratite firmama SIKA ili STIG koje se profesionalno bave hidroizolacijama te vam mogu preporučiti adekvatne premaze i izolaciju podruma.
Što se tiče glazure od naših proizvoda možete koristit CEMENTNI ESTRIH 20 ili 30.

T H / 8.7.2011 20:00

Objekt star tri godine, silikatna fasada, na balkonima mramorne klupčice sa kojih se slijeva voda od koje nastaje fleka koja je prekrila taj dio fasade.
Kako očistiti i kojim sredstvima.Hvala

ODGOVOR

"Pretpostavka je da klupčice nisu postavljene u dobrom padu ili je posrijedi neki problem u okapnici klupčice tako da se voda slijeva direktno na fasadnu površinu.
Nažalost dok se ne napravi pravilan pad klupčica i dalje će vam površina biti ""flekava"".
Nakon saniranja klupčica fasadnu površinu premazati SLIKATKOLOROM u boji fasade s time da čitavu površinu morate premazati da bi bila jednolična, jer ako ćete premazati samo površinu gdje je fleka razlika će vam biti vjerojatno dosta uočljiva.
"

I S / 8.7.2011 9:12

Poštovani,
Imam na stropu zbuku staru cca godinu dana (ne znam proizvođača), posto sam se odlučio za stropno grijanje/hlađenje trebao bih prije postavljanja registara za grijanje/hlađenje na strop i novog sloja zbuke (cca 3-4cm) staviti impregnaciju pa ne znam koju točno odabrati: Kontakt Grund ili Mineralkvarc Grund. Znam da impregnacija treba imati kvarcni pijesak a oba vaša proizvoda to imaju.

ODGOVOR

Naše gotove industrijske žbuke nisu namjenje za debljine više od 1,5 cm na stropu.
Impregnacija između žbuka ne znači da nakon ugradnje grijanja možete ponovno navlačiti sloj žbuke.
Najbolje se obratite proizvođaču grijačih elemenata i tražite njihov prijedlog.
Naše žbuke nisu atestirane za takve sustave pa vas ne možemo ni pravilno savjetovati o odabiru impregnacije.

J Š / 6.7.2011 17:54

Pozdrav...
Ja bih Vas molila da mi kažete dali postoji u hrvatskoj neka specij. prodavaonica za boje kojima se ručno oslikava zid?? ako ne gdje se takve boje mogu nabaviti i kako doči do njih. bila bi Vam jako zahvalna kada bi odgovorili na moje pitanje. hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. proizvodi akrilatne boje kojima možete oslikati zid i to :
- za unutarnje radove preporučamo boju pod nazivom POLAKRIL
- za vanjske radove preporučamo boju pod nazivom TERATON V.

Boje se proizvode u cca 350 nijansi prema našoj ton karti, a najmanje pakiranje pojedine boje je 0,75 lit.
U prodaji Samoborke d.d. Samobor pojedinu nijansu boje iz ton karte možete dobiti u roku cca 1 sat od narudžbe.

Z O / 5.7.2011 10:26

Postovani,
Kao vlasnik kuce koristio sam vecinu vasih proizvoda i bio zadovoljan. Molim savjet :
Imam visi zid oko 50 mtr , visine oko 2.5 mtr od strane ceste. Ima betonsku kapu i zavrsen je sa finom zbukom. E sada bi navukao neki vas produkt pastelne boje koji se ne bi bas prljao a i mogao bi se oprat vodom ako se uprlja. Podrucje je okolica Rijeke, jace zime.
Zahvaljujem i pozdravljam.

ODGOVOR

Ako je zid horizontalno izoliran, tako da ne vuče kapilarnu vlagu iz zemlje-temelja, može ga se obraditi fasadnom žbukom tipa TERAKRIL ili fasadnom žbukom TERAPLAST (po strukturi i boji po izboru investitora).
Uzorke fasadnih žbuka možete vidjeti u trgovačkim kućama koje rade s nama , npr. CONCORD-Rijeka, JADRAN IMPEX- Rijeka, ARKADA TRGOVINE -Rijeka, GM-Čavle.

G B / 5.7.2011 10:05

Poštovani,
kako bih riješio problem popločenja jednog kompaktnog prostora, ali na kome je betonska deka napravljena u 2 dijela ? Naime, to je natkrivena terasa, pa je dio betona napravljen uz kuću nekoliko godina ranije, a drugi dio napravljen zajedno sa terasom. I sad imam problem što spoj tih dvaju betona nije dobar, odnosno dolazi do varijacije 1-2 cm zimi ili ljeti. Ako stavljam bilo kakvu keramiku na to, vjerojatno će i kreamika popucati. Je li jedino rješenje razbiti jednu od tih ploča i napraviti iznova ili ima kakvo elegantnije rješenje - možda neki fleksibilniji materijal za pod ?
S poštovanjem,
Goran Belošević

ODGOVOR

Samoborka d.d. , a niti itko drugi koliko nam je poznato, ne proizvodi neki „.fleksibilni materijal“. za takvu svrhu.

Također, nemoguće je pouzdano odgovoriti na ovo pitanje bez prethodnog uvida u kako je ta cijela konstrukcija napravljena, armirana itd. zato je to posao za nekog građevinca koji će prvo izvršiti iskop i onda napraviti procjenu.

J M / 5.7.2011 9:32

Postovani,
imamo kucu oblozenu stiroporom 8cm. Stavljena je mrezica i pregletana je 2 puta prosli tjedan. Sada smo u nedoumici, smije li se na to navuci neka vasa boja koristeci prije toga impregnaciju ili se mora koristiti fasada? Ako se navuce boja, da li ce se vidjeti spojevi od gletanja?

ODGOVOR

U sustavu toplinske izolacije vanjskih zidova izolacijskim pločama kao završna obrada mora doći fasadna žbuka.
Preporučamo Vam da nas posjetite u Samoborki dd u našem informativno-prodajnom centru u Samoboru gdje ćete vidjeti uzorke svih tipova žbuka kao i nijanse boja, a da bi se mogli lakše odlučiti.

V G / 3.7.2011 22:35

Poštovani, molim koji je materijal iz palete vaših proizvoda najbolje upotrijebiti za poravak stare (više od 30god.), ispucale (reške su široke do 5c dubine i više od 10 cm) betonske staze u dvorištu.
Hvala

ODGOVOR

Pukotine na vašoj betonskog stazi možete sanirati upotrijebom gotovog suhog betona kojim ćete zapuniti oštećenja, a nakon toga cijelu betonsku površinu pregletati REPARATURNIM MORTOM G u debljini 5-6 mm.
Podlogu treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTA.