Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ž / 29.7.2011 13:37

Poštovani,
gdje se mogu u Karlovcu, Dugoj Resi ili okolici Karlovca kupiti proizvodi Samoborke. Tražim cementni špric.
Ako mi možete poslati adrese i brojeve telefona prodavaonica.

Lijepi pozdrav,
Željko

ODGOVOR

Naše proizvode možete kupiti u trgovinama VRBA, BAUMAX, RETA, TRGOING, JELSA..

m / 29.7.2011 11:06

Kako se riješiti plijesni u zatvorenom prostoru? Naime, prije tri godine stavili smo vanjsku izolaciju(storopol) jer smo imali problema s plijesni. Ove zime plijesni ima više nego prije. Bez obzira da li se prostorija grije ili ne. Dajte mi neku ideju...

ODGOVOR

Ako ste prije ugradnje toplinskog sustava imali problema s mikroorganizmima, bilo je potrebno tretirati zaražene plohe zida fungicidnim sredstvom pije ugradnje sustava.
Potrebno je što češće prostor provjetravati a i povremeno ga grijati posebno u zimskom periodu da se izjednače razlike u temparaturi vanjskog i unutarnjeg prostora.
S unutarnje strane jedino što možete napraviti je da skinete boju i eventualno glet masu te zidove tretirate fungicidnim sredstvom da se donekle unište spore mikroorganizama te ponovno pregletajte i prebojite bojom s fungicidnim sastojcima

D M / 28.7.2011 22:40

Zanima me koji je najbolji nacin za izravnavanje betonskog poda?Prostorija je 4x4m i nema na svim mjestima jednak pad (negdje doseze do 8 cm).

ODGOVOR

Visinu od 8 cm možete izravnati samo upotrebom cementne glazure, CEMENTNI ESTRIH 20 u d=8cm.

a k / 28.7.2011 11:52

Lijep pozdrav iz Bilja

Molim lijepo odgovor na pitanje u svezi opločnika Pompej da li dobro podnosi sol i smrzavanje u dvorištu gdje su cijele zime parkirani automobili?

hvala Antun

ODGOVOR

Svi betonski opločnici imaju otpornost na soli i smrzavanje.
U zimskom periodu možete posipati soli opločnike ali izbjegavajte preveliko soljenje površina.
Preporučamo vam da upotrebljavajte pijesak 0-4 mm za čišćenje u zimskom periodu.

k m / 27.7.2011 9:35

molim da mi objasnite razliku za unutarnju žbuku GV-10 i GV 10G

ODGOVOR

Razlika između žbuke GV 10 i GV 10G je samo u zavšrom načinu izvođenja žbuke tj.GV 10 je univerzalna žbuka koja se završno obrađuje gletanjem ili filcanjem, dok je GV 10G žbuka koja se završno obrađuje samo gletanjem.

V / 26.7.2011 22:01

Postavio sam demit akrilnu fasadu bijele boje prije 3 mjeseca. 3 dana je padala kisa ali ne po fasadi, treci dan kad je prestala ya nekoliko sati kompletna kuca je dobila zuto zelenu boju. Da li mi neko moze reci u cemu je problem i sta da radim? Hvala

ODGOVOR

Nakon tako kratkog vremena od ugradnje toplinskog sustava malo je vjerojatno da može doći do opisane pojave.
Ne znamo čiji ste sustav koristili prilikom ugradnje, i zašto je došlo do razvoja mikroorganizama nakon tako kratkog vremena, ali iz dostupnih informacija potrebno je vašu fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom, tretirati je fungicidnim sredstvom i obojiti fasadnom bojom u jednom do dva sloja.

M T / 26.7.2011 9:24

Imam u kući pregradni zid, zidan punom ciglom. Sa jedne strane su ploćice a sa strane koji trebam sanirati je žbuka i na njoj postavljene zidne ukrasne obloge. Znam da moram maknuti zidne obloge i staru žbuku do cigle ali me zanima sa čime bi bilo najbolje sanirati taj zid jer je cigla jako loša (trusi se).Moram i ciglu vjerojatno očistiti do zdrave cigle i tu će nastati rupe.Dali na sve to očišćeno ponovno nabaciti špric mort pa novu žbuku ili Vi imate nešto što je kvalitetnije od špric morta i klasićne žbuke jer bi htio i dodatno ojačati taj zid.Nadam se da sam bio dovoljno jasan te da ćete mi moći pomoći i hvala Vam unaprijed.

ODGOVOR

Kada skinete postojeću oblogu i žbuku koja se trusi vidjet će se u kojoj mjeri je opeka oštećena.
Ako je opeka teže oštećena potrebno ju je zamijeniti novom.
Ako se potrebno samo krpanje opeke, izvedite ga s mortom za zidanje.
Nakon toga zid ožbukati žbukom VC 40 ili GV 10. Žbuke su jednoslojne te se predšpric i žbuka radi istom vrstom materijala.

D P / 24.7.2011 23:29

Štovani!
Imam nešto neiskorištene cigle od stare dvorišne zgrade i od nje bi htio zazidati mali roštilj. Koji mort bi mi preporučili i trebam li osim morta i vode staviti još nešto? Samo da napomenem da roštilj nije zamišljen kao neko profi remek djelo i da ne mora imati neka toplinska svojstva. Do sada sam imao samo nasalganu ciglu i to je bilo zadovoljavajuće. Jedino što bi sada htio da stvar bude kompaktna a ne da bude samo naslagana. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Roštilj sazidajte korištenjem Morta za zidanje M5.

z l / 24.7.2011 20:57

Molim vas da me savjetujete u vezi vlage u zidovima.Naime zidovi na sjevernoj strani kuće su puni vlage(pojavljuju se crvene,crne ižute fleke),zanima me koje proizvode bi bilo najbolje koristiti da se vlaga sanira(bez kopanja oko kuće) te gdje se mogu kupiti ti proizvodi u Varaždinu?Unaprijed hvala i doviđenja!

ODGOVOR

Bez saniranja zidova s vanjske strane i izvedbe hidroizolacije, drenaže i toplinske izolacije niti jedan proizvod iz našeg programa ne može vam spriječiti daljnje pojavljivanje vlage i pojave tamnih mrlja.
Sjeverni zid obavezno prije bilo kakve izvedbe sanacije treba tretirati fungicidnim sredstvom da se spriječi daljnje širenje zaraze, a nakon tretiranja fungicidom zid sanirati na pravilna način.
Izvesti otkop oko objekta postaviti drenažu, hidroizolaciju.

T M / 15.8.2011 22:23

"Može li se ""TERANEKS UNILEVEL
(Dosadašnji
DEBELOSLOJNI TERANEKS)"" staviti na keramičke pločice?"

ODGOVOR

Naš proizvod TERANEKS UNILEVEL (prije TERANEKS DEBELOSLOJNI) možete koristiti za izravnavanje unutarnje glazure prije lijepljenja keramičkih pločica.
Potrebno vrijeme sušenja je min 5 dana.

Za izravnavanje podova s keramičkom oblogom preporučamo TERANEKS RAPID (prije Brzovezni teraneks).
Za poboljšavanje prionjivosti nije na odmet mjestimično lagano „.odštokati“. površinu pločica.