Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

n / 28.8.2011 16:37

Poštovani,

Stubište u kući starosti 30 godina prekriveno poliranim kulirom potrebno je renovirati/obnoviti. Pitanje: da li je mogući tretirati polirani kulir bojom ,a da pri tome tijekom vremenom ne dolazi do habanja? Kakve boje preporučujete i gdje ih se može nabaviti?

Unaprijed zahvaljujem.

Pozdrav.

ODGOVOR

Ako koristite fasadnu boju gubi se karakteristika brušenog kulira.
Površinu tretirajte silikonskom emulzijom - SILIKOSAM KONCENTRAT u jedan do dva premaza.

S Š / 27.8.2011 21:39

"Poštovani, u potrazi za bojom za fasade naišla sam i na Vašu stranicu.Željela bih prebojati fasadu - rađena je oko 1975 g., stavljana je mineralna žbuka grube šerane strukture, 5 cm debelo, bijela boja. Površina je 16 m (Š) x cca 12 m (V) x 4 = 768 m2
Zanima me koju boju bijelu boju za fasadu bi mi mogli predložiti iz Vašeg
asortimana, impregnaciju i koja količina mi je za sve to potrebna. Također me zanima i cijena.
Hvala na odgovoru!


"

ODGOVOR

Šeranu fasadu prebojite bojom MINERALKOLOR u dva premaza.
Cijena 24,63 kn/l , potrošnja 035 l/m2, potrebno vam je za 270 l za 768m2 .
Prije bojanja fasadu dobro oprati vodom pod pritiskom.

N R / 27.8.2011 8:55

Molim vas ima li kakva vrsta Teraplasta koja se može staviti na vodoravnu(gaznu) površinu balkona.

ODGOVOR

Ne postoji taka TERAPLAST, nego samo izvedba ručnog pranog brušenog kulira.

Z M / 24.8.2011 11:01

Molim Vas hitan savjet.
Naime,želio bih vaš proizvod:betonsku kazetu za urne obojiti iznutra bijelom lak bojom ili nekim bijelim i glatkim premazom,pa me zanima Vaš prijedlog izbora boje-premaza i postupak nanosa.
Hvala

ODGOVOR

Kazetu za urne ne možete obojati lak bojom, možete je obojati bojom za beton AKROTON.

J T / 22.8.2011 14:54

Poštovani kuča mi se nalazi par metara od mora mozete li mi dat savjet koja je najbolja vanjska žbuka u nekoj svijetloj nijansi i koja je njezina cijena po kanti u gotovini trebalo bi mi oko 300kvadrata te grunt
Zahvaljujem

ODGOVOR

"Za završnu obradu fasadnih površina izloženijih agresivnijim atmosferilijama zasićenim solima preporučamo visoko- vodoodbojnu SILIKONSKU ŽBUKU, ili akrilatnu žbuku TERAKRIL.
Tekstura i granulacija prema vašem izboru.

Potrebne količina za cca 300 m2 –. 900 kg, okvirna specifikacija :
MINERALKOVAC GRUND OBOJENI 60 l x 19,68 kn/l = 1.180,80 kn
TERAKRIL Z 2 mm 900 kg x 12,92 kn/kg = 11.628,00 kn

SILIKONSKA ŽBUKA Z 2 mm 900 kg x 15,99 kn/kg = 14.391,00 kn

"

L L / 22.8.2011 13:33

Poštovani,

2008. god. sam koristio Vašu silikatnu žbuku Z 240. Sada bi htio osvježiti dio fasade novim premazom SILIKATKOLOR. Molim Vas oznaku boje (RAL) kako bi mogao zadržati istu nijansu. Koja je minimalna količina narudžbe?

Lijepi pozdrav,

ODGOVOR

Sve obojene fasadne žbuke i premazi proizvode se u tonovima prema važećoj ton karti POGLED U BOJU.
Najsličniji ton traženom 240 bilo bi ton 3279. Obzirom da je SILIKATNA ŽBUKA izvedena 2008. preporučamo skidanje uzorka prema kojem bi mogli odrediti potreban ton boje.

G K / 19.8.2011 14:46

Poštovani,
U betonskom podu izrađenog u obliku mozaika (kombinirana crna, zelena, crvena i žuta boja)trebao bih popuniti pohabane pukotine i poravnati neravnine a zatim pobrusiti. Dali upotrebiti TERAFIL G ili neki drugi proizvod koji se može pigmentirati u navedenim bojama ?

ODGOVOR

U svom upitu niste naveli da li je mozaik izveden od obojenog betona ili od brušenog terazza.
Molim detaljniji opis podova kao i tip pukotina, kako bismo vam mogli predložiti pravo rješenje. U koliko ste u mogućnosti dostavite nam fotografiju !!!
Kako pretpostavljamo da je riječ o terazzu preporučamo kontakt s potencijanim izvođačem koji će utvrrditi stvarno stanje, kao i potrebni materijal.

D K / 19.8.2011 11:10

Pozdrav

Fugirane su betonke ploče s vašim kvarcnim pijeskom 0,1-0,6 mm

Primjetio sam da ne nekim dijelovima, kvarcni pijesak neobično dugo ostaje vlažan, i da ploče povuku tu vlagu i budu zajedno s njim mokre.

Vađenjem ploča uočio sam da je podloga (pijesak 0-4) potpuna suha i da je jedini uzrok vlažnosti izgleda vaš kvarcni pijesak. Naime ploča je vraćena na mjesto, ponvo fugirana suhim kvacrnim pijekom, i osušila se unutar pola sata, iako je prethodn bila mokra 3 tjedna, od zadnje kiše.

Da li imate neko racionalno rješenje za ovaj problem.

Valja napomenuti da se ova vlažnost uočava samo na pločama koje su pod strehom i nisu izložene uopće direktnoj kiši pa time sve postaje još čudnije, odakle uopće ta vlaga u pijesku, jer je podlgoa popuno suha, a susjedne ploče koje su izložene potpuno se osuše vrlo brzo iako su izložene diretknoj kiši.

Ploče su postavljene na staru betonsku podlogu na koji je nasipan pijesak 0-4, a ploče su Pastela od semmelrocka (imaju njihov protect), fugirano vašim pijeskom.

Jedini uzrok vidim u kvarcnom pijesku.

Zašto je to tako

ODGOVOR

Kvarcni pijesak 0,1 - 0,6 koji se koristi za „.fugiranje“. betonskih opločenja prodaje se isključivo prosušen. Kao i svaki materijal i kvarcni pijesak ima određenu vodoupojnost.
U kontaktu s vlagom, koja može biti i vlaga podloge, kvarcni pijesak primit će određenu količinu vlage i djelovati „.mokro“.. Kako je riječ o površinama koje nisu direktno izložene suncu, proces isušivanja traje duže.
Na površinama koje su diretno izložene kiši također će kvarcni pijesak upiti veći količinu vlage od zaštićenih betonskih ploča.Prema vašem opisu možemo zaključiti da su ploče samo površinski zaštićene, što objašnjava vlagu u pločama oko sljubnice zapunjene kvarcnim pijeskom.
Treba uzeti u obzir i činjenicu da ploče nisu postavljane na drenažnom sloju koji bi osigurao procijeđivanje oborinskih voda, već na betonskoj podlozi koja također zadržava dio vlage.

v / 19.8.2011 10:04

molim preporuku u vezi brzostezajuće mase na koju bi mogao lijepiti pločice

ODGOVOR

"Za izravnavanje podova, u debljinama do 15 mm, prije keramičke obloge preporučamo TERANEKS RAPID.
Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici tj.
PDF dokumentu ."

Z / 18.8.2011 13:07

Poštovani,
Može li se TERATERMO ESTRIH aplicirati direktno na betonsku podlogu presvučenu bitumenskom ljepenkom(V4). Budući da je podloga neravna najrađe bi izbjegao postavljanje stiropora.

ODGOVOR

TERATEERMO ESTRIH primjenjuje se isključivo kao vezani estrih –. direktno na betonskoj površini.