Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V / 28.5.2012 19:42

Ožbukao sam unutarnju prostoriju sa VC 40, da li mogu odmah ići sa gletom ili moram finirati...i ako moram da li moram odmah?

ODGOVOR

Prije gletanja žbuka se mora osušiti (min 2 tjedna ).
Na ravnu površinu VC-40 , uz prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCETRAT GRUND-om, razrijeđen vodom 1:1, izvesti glatanje glet masom TERANIL u 2 ruke (1.gletanje, brušenje i 2. gletanje).

I Z / 28.5.2012 9:42

Postovani,

Majstori su mi ozbukali kucu sa samoborkom gv 10. Zasto su po plafonima ostali zracni mjehuri i zidovi su valoviti kada se prode sa rukom. Nisam mislio gletati a sada moram. Sto mi vi savjetujete

Hvala,

ODGOVOR

Očigledno posao nije dobro odrađen. Plafon treba prebrusiti , te otprašiti.
Zračne mjehure otvoriti. Impregnirati površinu UNIVERZALKONCETRAT GRUND-om (razrijeđen vodom 1:1), te pregletati površine glet masom TERANIL.

M / 24.5.2012 23:51

"Imam problem s Teraplastom G14. Kupio sam ga prošle godine u 5 mjesecu i nisam odmah postavio nego ga uskladištio kod sebe u kotlovnicu (5-30°C) kako nebi došlo do smrzavanja (rok trajanja 24 mj). Sada kada sam naručio majstora izgleda da se materijal stvrdnuo i da nije upotrebljiv. Trgovina u kojoj sam kupio Teraplast kontaktirala vas je i proslijedila odgovor da mi to nećete zamijeniti u garanciji niti pregledati. Istina ne mogu Vam dokazati da se nije smrznulo ali niti vi da je smrzavanje razlog neupotrebljivosti. Najjednostavnije je reći da sam ja loše uskladištio robu i da nemam pravo na nikakvu garanciju. Sada bi trebao i platiti pravilno odlaganje otpada. Stvarno profesionalno odrađeno! Mislim da ću se više zagledavati kod kupovanja materijala u budućnosti da slučajno ne vidim gdje natpis ""Samoborka""."

ODGOVOR

Prilikom vaše reklamacije razgovarali ste s našim kolegom koji vas je uputio da je podnesete u trgovini u kojoj ste kupili materijal, jer isto tako ne biste zvali klaonicu ako vam kupljeno meso nije u redu ili npr. tvornicu automobila ako postoji neko problem s autom. Reklamacije se nakon toga rješavaju između trgovca i proizvođača.
Vi ste tada prihvatili odgovor kolege no iz trgovine nikada nismo dobili reklamaciju ili prijavu po tom pitanju. Ako ste podnijeli reklamaciju kod trgovca zapitajte ga što se s njom dogodilo.

---
Nakon sto ste nam je kupac poslao informaciju o trgovcu od kojeg je nabavio robu:

Taj trgovac nije naš direktni kupac. Oni robu za daljnju prodaju uzimaju preko XYZ i još nekih naših kupaca.

Nas nitko nije kontaktirao vezano uz vaš prigovor.
S obzirom da su vam prodali robu oni su po zakonu obavezni na vaš prigovor kontaktirati onoga od koga su oni preuzeli robu. Ako se jave nama sigurno ćemo ih uputiti u proceduru i brzo riješiti vaš problem.

Samoborka je u slučaju opravdane reklamacije u obavezi prema svom kupcu(trgovcu) te njemu piše odgovor i knjižno ga opravdava za vrijednost reklamacije ili zamjenjuje robu. Trgovac nakon toga zadovoljava svog kupca.

Kratko rečeno, svatko tko je primio novac za robu je u obavezi prema onome tko mu je platio.

Mi krajnjeg kupca naše robe, prema proceduri, u slučaju da je u pravu, ne možemo direktno obeštetiti već samo preko našeg kupca (trgovca).

U koliko je krivica trgovca, onda on mora obeštetiti stranku –. zato je potrebno utvrditi razlog i uzrok reklamacije.

U koliko živite negdje blizu naših lokacija (Samobor, Zagreb -Adžijina, Split -Muć) , izvanredno u ovom slučaju možete donijeti kantu ili uzorak materijala i iz usluge ćemo u laboratoriju Samoborke u Samoboru napraviti analizu i utvrditi što je uzrok kvara, smrzavanje ili nešto drugo.

D / 23.5.2012 9:44

Poštovani, u kući smo napravili zid od stare žute cigle koji će ujedno biti i ukrasni. Da li je potrebno nju s nečim zaštititi i premazati? Lijepi pozdrav

ODGOVOR

Cigle možete premazati FIKSANIR-om ili silikonskom emulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.
Opeka će ostati ista tj.neće mijenjati boju.

B / 22.5.2012 19:28

"Poštovani
Na porotherm profi30 opeku stavio bih stiropol fasadu 8cm a na unutarnju stranu nosivih zidova nalijepio bih knauh ploče debljine 2cm.
Hoće li u tom slučaju zidovi dovoljno ""disati"" ili postoji opasnost od stvaranja kondenzacije?
hvala"

ODGOVOR

Prije izvedbe toplinskog sustava s vanjske strane i knauf ploča s unutarnje strane potrebno je napraviti proračun građevinske fizike čime se može predvidjeti eventualna pojava kondenza na površinama.

Z M / 22.5.2012 18:50

Inam terasu cca 40 m2 koja nije natkrivena, prokišnjava na dva mjesta. Zanima me ima li kakav premaz ili nešto slično kako bi se moj problem riješio. HVALA
Pozdrav.

ODGOVOR

Terasu premažite s četkom u dva sloja HIDRO ŽBUKOM i nakon toga pregletajte RAPARATURNIM MORTOM F u debljini 3-4 mm.

m m / 22.5.2012 8:26

molim vas za savjet oko zidanja pečenjare- dali je potrebno namakati u vodi punu opeku (staru možda preko 50 god)prije nanošenja morta? I ako može još jedno kojei vezivni materijal da koristim primjera radi NAMAL i pijesak ili samo cement i pijesak ili nešto trče? radi se o večoj vrtnoj pečenjari.

ODGOVOR

Za zidanje vrtnog kamina pečenjare upotrijebite vatroslani mort kojeg proizvodi KODRIĆ –.SILEX u Remetnicu.

D P / 21.5.2012 15:25

Prilaz garaži koja je u podrumu,uredio bih opločnicima.Zanime me , pošto je riječ o nagibu,koja je najbolja priprema tla i da li je potrebno prvo izbetonirati površinu ?

ODGOVOR

"Sve ovisi i padu tj. % nagiba vaš površine.
Za kvalitetnu pripremu potrebno je konzultirati geodeta, koji vam može odrediti nagib površine, te vas savjetovati da li se površina ispred garaže, na koju se polažu opločnici, izvodi kao AB ploča ili se može izvesti samo ""zemljanim"" radovima.
"

A V / 18.5.2012 9:39

Gips-vapnena unutarnja podložna žbuka GV 10 ... da li prije navedene žbuke mora ići špric i ako mora koji i koliko mora biti star?

ODGOVOR

GV 10 nanositi najprije kao žitku masu (predšpric), a zatim gušće konzistencije, u debljini do 20mm zid, do 10 mm strop, izravnati aluminijskom H letvom i zagladiti trapezastom letvom.
Nakon djelomičnog očvršćivanja (vezanja), GV 10 navlažiti vodom i zafilcati grubim spužvastim gleterom.
Prema željenoj teksturi površinu GV 10 zafilcati spužvastim gleterom ili zagletati metalnim gleterom.

J / 17.5.2012 8:01

Čime sanirati hodnik koji je ožbukan sepom četvorkom od poda do stropa da se promijeni izgled? Molim preporučite mi žbuku kojom bi se najlakše izravnao zid barem u donjem dijelu. Prihvatljivo mi je da se u najmanju ruku smanji grubost sadašnje žbuke na nešto prihvatljivije. Hvala

ODGOVOR

Postojećem SEP-u ako je moguće skinuti vrhove, otprašiti podlogu, oprati vodom i nakon sušenja podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova te pregletati u dva sloja TERANIL-om.
Prema potrebi, ako je postojeći SEP grub, u TERANIL se može ugraditi staklena mrežica za unutarnje radove.
Ukupna debljina TERANIL-a u dva sloja je cca 5-6 mm.