Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Miro N / 26.9.2017. 10:38:15

Molim vas da mi preporučite impregnaciju te ljepilo i fug masu za rezanu ciglu koju bi ljepio na jedan zid u dnevnom boravku. Radi se o novom stanu koji do sada nije bio useljen, a moleraj je urađen prije 4 mjseca. Takođe bih vas zamolio da mi predložite količine za 8 m2 zida i gdje da to nabavim u Zagrebu. Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Za lijepljenje opeke možete upotrijebiti MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE kojim možete zidati opeku i odmah je fugirati. Mort proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom, a ostale boje isključivo po zahtjevu kupca. Impregnacija se ne upotrebljava. Ako se lijepi na zid koji je obojan potrebno je boju ostrugati žičanim četkama i dobro ga odprašiti. Potrebno vam je cca 240 kg MORTA ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE. Proizvod možete kupiti u našem skladištu u Zagrebu B. Adžije 12.

BORIS PUTAR / 25.9.2017. 11:23:56

Poštovani,molim savjet sa čime tretirati zid i zaustaviti prodor vode? podrum koji je u zemlji i nije izolirani i nemoguče ga je izolirati sa vanjske strane a voda prodire uz glavnu cijev vode koja ulazi u podrum kroz okomiti zid i na još jednom mjestu kroz manju pukotinu?

ODGOVOR

Prodor oko cijevi zapunite mineralnom brzoveznom hidroizolacijskom masom HIDROSTOP, a pukotinu kroz koju curi voda treba prvo zasjeći u obliku lastinog repa i onda je zapuniti s istom masom . Nakon sanacije prodora, po potrebi, zid premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT .

Robert M / 17.9.2017. 22:52:54

posjedujem unutrašnje zidove koji su obrađeni u završnoj obradi sa nekadašnjim Roloplastom u dekorativnoj obradi tzv. hrastova kora. Odlučio sam da više nemam takvu obradu zidova ( skupljanje prašine u porama, nemogućnost pranja zidova itd.). Molim vas za savjet kako da zapunim pore ( pore su dubine od 1mm do max. 3,5mm )na zidovima da dobijem glatku dekoraciju zida. Molim vas radni postupak i materijale koje ću aplicirati na zid.

ODGOVOR

Površinu očistiti od prašine impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije i te je pregletati u potrebnoj debljini od 1-10 mm FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Po potrebi ako se želi, u sloj FINE ŽBUKE EKSTRA može se ugraditi staklena mrežica PRIMAFAS 160. Mrežica treba biti u potpunosti prekrivne finim žbukom.

Nikolina Japundžić / 17.9.2017. 22:49:46

Poštovani , kuca na moru imala je stavljena fasada od Baumaksa koja je trajala preko 20.god. Kada smo drugi put stavili fasadu ( navodno dva premaza zastitna, mrezica i silikatna boja) ista se nakon par mjeseci pocela ljuštiti. Kuca se nalazi na Pagu i jedni govore da su zidovi hpili previse soli. Ne znam da li je to moguce i sto bi trebalo napraviti.

ODGOVOR

Ako prije stavljanja novog sloja površina nije bila prethodno očišćena i oprana od soli moguće je da je sada došlo do ljuštenja. Potrebno je sve slojeve skinuti do zdrave podloge, dobro oprati slatkom vodom i osušiti nekoliko dana. Poželjno bi bilo prije stavljanja novog sloja Suhu podlogu impregnirati KONTAKT GRUND-om i pregletati ili FINOM ŽBUKOM EKSTRA i obojati fasadnom bojom ili nanijeti SAMOTERM F i armirati površinu te nanijeti akrilatnu ili silikonsku završno dekrativnu žbuku.

Zlatko Perković / 17.9.2017. 12:06:50

Poštovani zamolio bih vas savjet za popravak fasade oštećene nakon tuče koja je za posljedicu ostavila na stiropor fasadi sa silikatnom žbukom Pedesetak rupica veličine 1cm do 3cm otpao materijal do mrežice Zahvaljujem

ODGOVOR

Ako je samo oštećena završna žbuka potrebno je očistiti oko oštećenja i ponovno nanijeti na tim dijelovima završnu žbuku te nakon krpanja i sušenja cijelu površinu premazati fasadnom bojom da se ujednače oštećeni i neoštećeni dijelovi. Ako je došlo do oštećenja armaturnog sloja potrebno ga je pokrpati. Ako je oštećenje takvo da se ne može izvesti krpanje cijelu površinu treba ponovno pregletati tj. prevući novi armatruni sloj i novi sloj žbuke.

Josipa / 15.9.2017. 14:55:26

Koju debljinu kocki za dvorište preporučate a da npr. traktor sa 10 metara drva može ući u dvorište a da se kocke ne oštete? Pozdrav

ODGOVOR

Opločnici debljine 6 ili 8 cm u potpunost zadovoljavaju uvjete za kolni prijevoz pa tako i traktor s drvima. Dobro pripremljena podloga s adekvatnim modulom stišljivosti i dobrom drenažom osnovni je preduvjet za ispravnu ugradnju opločnika i njihovu izloženost opterećenjima.

Zrenka Probojčević / 14.9.2017. 11:07:14

Molim vas recite mi koliko vreća suhog cementa od 25kg treba za 1m3 betona Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Za 1 m3 betona potrebno vam je 2200 kg SUHOG BETONA tj. 88 vreća po 25kg .

Marija Sekulić / 12.9.2017. 15:53:30

Poštovani, trebalo bi sanirati vanjsku terasu ispod koje su garaže. Da li je potrebna hidroizolacija i što preporučujete ili cementni estih i u kojem omjeru ili nešto drugo. Da li treba skidati i staru izolaciju? Molim savjet i unaprijed hvala na brzom odgovoru.

ODGOVOR

Potrebno je provjeriti u kojem stanju je postojeća izolacija i koji tip izolacije je ugrađen. Zatim, po potrebi površinu izravnati tj. napraviti glazuru u padu. Nakon sušenja glazure od minimalno 28 dana , površinu premažite hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K i ugradite bilo koji tip završne obloge (keramika, kamen, drvo ploče i sl.)

Denis Asanović / 11.9.2017. 8:12:20

Poštovani, prilikom rada u dvorištu majstori su prosuli razrjeđivač koji se koristi prilikom farbanja metalnih površina. Odmah se reagovalo i ispralo vodom, međutim dan nakon toga i dalje se vidi trag na pločama koje se došle u dodir sa razrjeđivačem. U pitanju su vaše ploče Penelopa (crvena) molim Vas za pomoć da li se navedeno može popraviti bez mijenjanja ploča. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Ako se razrjeđivač upio u gornji sloj opločnika ne možete ga ničim očistiiti. Ako je površina na kojoj je proliven razrjeđivač manja, zbog kiše ili snijega s vremenom će se mrlje smanjiti . Ako je površina veća biti će potrebno zamijeniti oštećene opločnike.

sasa martinovic / 10.9.2017. 17:23:08

da li postoji razlika u kvalitetu stiropora konkretno 8cm relit i 8cm austroterm i jedan i drugi daju istu toplotnu provodljivost s tim sto sam primijetio da relitova tabla je teska 500grama a austrotermova 580 i da relit ima vece kuglice tj vise vazduha...

ODGOVOR

Najbolje je da vaš upit proslijedite proizvođačima navedenih toplinskih ploča. Od njih ćete dobiti najtočnije informacije.