Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

drago dzinic / 6.10.2017. 8:31:53

Postovanje,imam dvije kante cc50 kg.fasade .Fasada je stara oko 5 godina stoji neotvorena.Dali je ta fasada uopce jos iskoristiva .

ODGOVOR

Ako su kante bile skladištene na sobnoj temperaturi te se nisu smrznule i nisu se otvarale, potrebno ih je otvoriti i vidjeti u kakvom su stanju, da li se mogu promiješati i da li su bez neugodnog mirisa. Ako se mogu promiješati i nemaju neugodan miris mogle bi se upotrijebiti.

Zeljko Bozic / 4.10.2017. 8:21:01

Postovani. Zanima me razlika u akrilnoj i silikatnoj zavrsnoj zbuci. Kuca je cca 3 km od mora i sto preorucujete? Koju velicinu zrna preporucujete,razmisljam o 2 mm,koja je razlika i o cemu ovisi velicina zrna,preporuka? Ispod je striropor 5 cm

ODGOVOR

Silikatne i akrilatne, osim po vrsti veziva, razlikuju se i po svojim svojstvima. Akrilatne žbuke imaju veću vodoodbojnost dok silikatne imaju veću paropropusnost. Obzirom na lokaciju objekta preporučujemo završne žbuke visoke vodoodbojnosti kao što su akrilatne žbuke TERAKRIL ili SILIKONSKA ŽBUKA zaribane teksture Z granulacije 1,5 ili 2 mm. Izbor granulacije osim o željenoj teksturi, ovisi i o pripremljenosti podloge.

Mario G / 3.10.2017. 22:56:58

Imamo terasu dimenzija 10x4 na koju bi željeli staviti keramiku. Trenutno je na terasi samo deka koja nije u padu. Htjeli bi napraviti pad po kraćoj strani od 1%. Znači od 4cm do 0cm. Da li imate u asortimanu sredstvo koje bi mogli koristiti za ovu namjenu? Zahvaljujem

ODGOVOR

Na postojećoj AB ploči potrebno je izvesti podlogu u padu za što preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 20 u debljini 3-7 cm. Nakon sušenja estriha preporučujemo izvedbu polimer-cementne hidroizolacije tipa HIDROELASTIK 2K ili HIDROPROTEKT DUOELASTIK, te oblogu keramikom uz primjenu fleksibilnog ljepila TERATEKT FLEKS, i fleksibilne mase za fugiranje TERAFIL FLEKS.

Ante Matić / 3.10.2017. 15:56:09

Poštovani Zanima me koji Vaš proizvod bi odgovarao onom šta se na eng. zove concrete sealer? Hvala i lijep pozdrav

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu ima sredstvo za hidrofobiranje betonskih površina – BETOSIL, primjenom kojeg se smanjuje površinska kapilarne vodoupojnost. Karaktersitike proizvoda kao i detalje primjene možete pronaći na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/betosil .

T P / 3.10.2017. 13:32:34

Poštovani Možete li mi preporučiti koji vaš proizvod da izaberem. Evo moj problem, Imam betonsku klijet koja s jedne strane ima gušternu za kišnicu. trebao bih hidro izolirati gušternu iznutra da mi vlaga ne probija u klijet. hvala na pomoći

ODGOVOR

Za izvedbu hidroizolacije cisterne za vodu preporučamo HIDROPROTEKT. Cisternu je potrebno isprazniti, temeljito očistiti te prosušiti kroz par dana. Na mat vlažnu podlogu nanositi HIDROPROTEKT zidarskom četkom u tri sloja križno. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/hidroprotekt .

Branimir Golub / 3.10.2017. 2:32:10

Kupio sam dvokomp. Hidroelastik 2K. Nesretnim slučajem nestale su mi 2 kantice tekućine za mješanje! Kako i gdje mogu nabaviti samo kantice sa tekućinom! Lp!

ODGOVOR

Tekuću komponentu za HIDROELASTIK 2K može se naručiti kod nas i kupiti. Cijena tekuće komponente je 280,00 kn+pdv kantica od 6,25 l. Ako ste hidroizolacijski premaz kupili preko trgovine i tekuću komponentu možete naručiti preko njih.

Zeljko Kralj / 2.10.2017. 12:50:08

Poštovani Na dvorište mislim postaviti kocke pa me interesira da li bi kocke izdrzale kamion ( kladar)s drvima cca.40 tona jednom godišnje Zahvaljujem Lp Kralj

ODGOVOR

Opločnik debljine 6 ili 8 cm može podnijeti kolnički promet. Najvažnije je da se podloga na koju će se ugraditi pločnik adekvatno pripremi tj. za teže opterećenja debljina nasipavanja treba biti barem 20-40 cm i potrebno ju je dobro zbiti valjkom ili vibro pločom.

Ante M / 1.10.2017. 21:27:44

pozdrav,zidam kuću s porotherm profi opekom pa e zanima dali je dovoljna vasa termo žbuka za toplinsku izolaciju posto ne preferiram stiropor zbog ptica,hvala Ante

ODGOVOR

Ako objekt zidate porotherm opekom odaberite toplinsku žbuku TERATEMO 100 EKSTRA ili TERATERMO 080.

a.avas avas / 1.10.2017. 21:19:02

postovani.. na pasicu/temelj za ogradu bi stavili teraplast.. pa me zanima da li teraplast moze ici direkt na goli beton uz prethodnu potrebnu impregnaciju.. ili treba ici (po savjetu majstora) ljepilo ..mrezica..pa tek onda teraplast?

ODGOVOR

Nije preporučeno da se TERAPLAST ugrađuje direktno na beton. Potrebno je beton prethodno obraditi TERAFAS KIT-om, REPARATURNIM MORT-om ili SAMOTERM F. Nije potrebno armiranje staklenom mrežicom. Na horizontalne dijelove ugradite obavezno okapnicu (kamen, lim ili sl.)

Josip Jovic / 28.9.2017. 20:39:26

Poštovani Molim vas za savjet u svezi renoviranja stare kamene kuće, preporučeni postupak za eventualno strojno uklanjanje stare žbuke, postupke i materijale za učvršćenje (stabilizaciju) kamenih zidova, pripremu i fugiranje zidova te njihov završni tretman jer bih želoi da kamen bude maksimalno vidljiv. Hvala

ODGOVOR

Strojno uklanjanje žbuke na starim kamenim kućama nije preporučljivo jer se visokim vibracijama stroja oštećuje i trošna žbuka i kamen. Za skidanje žbuke eventualno koristiti adekvatnu udarnu bušilicu s adekvatnim dlijetom. Nakon skidanja žbuke utvrditi u kavom stanju je kamen i po potrebi ga premazati FIKSANIROM za učvršćenje i konzervaciju. Fugiranje i zidanje kamena obraditi sa MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE.